Piteștiul a intrat în scenariul galben. Rata de infectare este de 1,60 la mia de locuitori

de | 23.09.2021 13:37 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Potrivit datelor transmise de DSP Argeș, Piteștiul a intrat în scenariul galben după ce în municipiul reședință de județ incidenţa infectărilor cu noul coronavirus, cumulată pe ultimele 14 zile, a ajuns la 1,60 la mia de locuitori (274 de persoane infectate).

CITEȘTE ȘI: Bogdan David nu mai este director la ABAAV

Orașul Ștefănești precum și alte 20 de comune din Argeș se află în scenariul galben, depășind rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori.

De asemenea, alte 21 de localități din judeţ se află în scenariul galben. Este vorba despre Hârtieşti (2,61), Rociu (2,53), Suseni (2,40), Schitu Golești (2,34), Slobozia (2,02), Ştefăneşti (1,98), Căldăraru (1,92), Rucăr (1,90), Oarja (1,81), Brăduleţ (1,80), Vultureşti (1,78), Cetăţeni (1,76), Corbeni (1,76), Popeşti (1,75), Răteşti (1,75), Băiculeşti (1,68), Davideşti (1,64), Bughea de Sus (1,62), Recea (1,60), Bascov (1,54) şi Buzoeşti (1,53).

CITEȘTE ȘI: Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”

Comuna Căteasca rămâne în continuare în scenariul roșu, rata de infectare menținându-se la 4,61 la mia de locuitori (15 persoane confirmate pozitiv Covid-19). În acest moment nu au fost dispuse alte măsuri faţă de cele deja cunoscute, dar azi va avea loc o nouă şedinţă a CJSU pentru a se stabili dacă se impune sau nu luare unor măsuri restrictive.

 

foto: descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței si la o camera de centrală. Pentru alimentarea cu apă, la locul interventiei se depladează încă o autospecială de stingere cu...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...