Web Analytics

Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”

de | 23.09.2021 12:03 | Actualitate, Politica si Administratie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi, în cadrul unei conferințe, că propune ca persoanele cu certificat verde să poată circula liber noaptea chiar dacă localitatea se află în carantină.

CITEȘTE ȘI: DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al lui Dan Barna

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a zis Florin Cîțu în cadrul dezbaterii online „Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale”.

CITEȘTE ȘI: Dacia lansează kilometrulbine.ro, o platformă digitală de educație și sustenabilitate

”Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai zis Florin Cîțu.

Certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise. Utilizarea documentului a fost aprobată vineri de Guvern.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii