Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

Pitești. Sensul giratoriu de pe locul Uzinei de Apă va fluidiza traficul rutier

SC Apă Canal a demolat deja corpul de clădire din incinta Uzinei de Apă Mărăcineni, situat pe Calea Câmpulung (DN 73), la nr. 39.

Pitești. Sensul giratoriu de pe locul Uzinei de Apă va fluidiza traficul rutier

Această clădire, construită în anul 1939, a fost parte componentă a uzinei nenționate, unde se realiza tratarea apei în scopul potabilizării din fronturile de captare, captări care au fost închise (casate) în perioada 2015–2021. Clădirea s-a aflat în conservare de mai bine de 20 de ani.

Citește și: Primarul Bebe Ivan dă din casă cu sponsorizările de la Târgul de Sfântul Ilie

’’Primăria Pitești va construi un sens giratoriu. Zona aflată lângă Uzina de Apă este foarte aglomerată, iar aici se produc frecvent accidente, în principal din cauza vitezei mari. Prin această măsură sperăm să eliminăm definitiv problemele din zonă!’’ – a declarat joi, 25 iulie, primarul Cristian Gentea.

Având în vedere că există perioade de timp în care circulația pe sensul de intrare în Pitești este foarte densă, acest lucru face practic imposibilă virarea la stânga, iar întoarcerea vehiculelor care deservesc zona Calea Câmpulung sau localitatea Mărăcineni aglomerează intersecția Podul Viilor.

Din acest motiv a fost gândită amenajarea unei intersecții noi, tip sens giratoriu, la intersecția Căii Câmpulung cu strada Paul Dicu, dar și racordarea acestei intersecții cu străzile Uzina de Apă și Lt. Petre Brătașeanu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...