Pitești: Sancțiuni la societăți privind modul de organizare a pazei

de | 21.10.2021 18:37 | Actualitate, Home

În ultimele 24 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor de Poliție 1-4 Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la 4 instituții publice și 3 operatori de valori monetare, de pe raza municipiului Pitești, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au inclus și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate privată, iar toate activitățile desfășurate au avut în vedere și contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 

Citește și Bogdan Stoica, manager sportiv CS Mioveni: ”Vom continua competiţia, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă în privinţa arbitrajelor”

 

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la două dintre obiectivele verificate, constând în lipsa analizei de risc de securitate fizică, respectiv lipsa conectării sistemelor tehnice de alarmare la efracție la un dispecerat de monitorizare și intervenție.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, conform H.G. 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R. La toate obiectivele fiind stabilite termene pentru remediere, și s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

De asemenea, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, nefiind constatate alte nereguli în această privință.

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: paza,pitesti,sanctiuni

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...