Web Analytics

Pitești: Sală de jocuri amendată pentru necontractarea unui furnizor de servicii de securitate private

de | 16.06.2021 16:13 | Actualitate

În ziua de 15 iunie a.c., polițiștii compartimentului sisteme de securitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private, iar toate activitățile desfășurate au avut în vedere și contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la unul dintre obiective, aflat la reverificare, constând în nesuplimentarea dispozitivului de pază, conform analizei de risc la securitatea fizică. Astfel, societatea a fost sancționată cu 4.000 de lei, conform HG 301/2012.

 

Citește și Argeș: În primele 5 luni ale anului 2021 au fost sesizate 181 infracţiuni de furt din locuinţe

 

De asemenea, la o altă societate verificată, având ca obiect de activitate activități de jocuri de noroc și pariuri, a fost luată măsura sancționării cu suma de 5.000 de lei, conform HG 301/2012, întrucât nu a asigurat contractarea unui furnizor de servicii de securitate private.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii