Web Analytics

Argeș: În primele 5 luni ale anului 2021 au fost sesizate 181 infracţiuni de furt din locuinţe

de | 16.06.2021 15:58 | Actualitate

Pentru a marca Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe, poliţiştii argeșeni au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit sfaturi pentru siguranţa locuinţelor.

Polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, au desfășurat o activitate informativ-preventivă, pe raza comunei Bogați, pentru prevenirea furturilor din locuințe.

Polițiştii au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit informaţii referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare cel mai frecvent utilizate, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

 

Citește și Ambasadorul Regatului Danemarca în România, în vizită la Consiliul Județean Argeș

 

Pentru că furtul din locuinţă este infracţiune în toate statele europene, Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe este un concept lansat în anul 2019 de Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (E.U.C.P.N.), și îşi propune să crească gradul de conștientizare prin informarea cetățenilor asupra modalităților de protecție împotriva acestui tip de infracțiuni.

Demn de reținut că în Argeș, în primele 5 luni ale anului 2021, au fost sesizate 181 de infracţiuni de furt din locuinţe, cu 16 % mai puţin faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, peste 60% s-au înregistrat în mediul urban, pondere similară cu cea din anul 2020.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii