Pitești: Rock simfonic la finalul stagiunii estivale a Filarmonicii

de | 30.08.2021 18:51 | Actualitate, Home

Stagiunea estivală a Filarmonicii Pitești se încheie joi, 2 septembrie a.c. După un concert educativ și o seară de jazz&popp, a venit rândul rockului simfonic să fie prezent pe scena filarmonicii.

Joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mihail Ștefănescu, va interpreta pagini de mare popularitate din lumea rockului: Deep Purple – Smoke on the water, Medley – The blues brothers și Beatles, Michael Jackson – Thriller, Sabin Pautza – Oldies and Goodies I, The Ricketts – A tribute to Elvis, Queen – Another one bites the dust și We will rock you, Guns and Roses – Sweet child o’mine și Rolling Stones – Satisfaction.

 

Citește și Ilegalitățile silvice continuă în Argeș

 

Născut la Craiova, într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Se afirmă, ca dirijor, atât pe scena naţională, cât şi pe cea internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei „Euphonia” din Râmnicu-Vâlcea, alături de care a câştigat numeroase distincţii la festivalurile şi concursurile naţionale şi internaţionale. Abordează cu dezinvoltură un vast repertoriu coral și simfonic, de la clasici la contemporani. A efectuat turnee în: Franţa, Italia, Spania, Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud etc. Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice, Mihail Ștefănescu este invitat în jurii ale unor concursuri naționale și internaţionale de interpretare. În 1995 a susținut înfiinţarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, al cărei director a fost o îndelungată perioadă.

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile, respectându-se regulile impuse de perioada pandemiei.

Acest articol este despre: filarmonica,pitesti,rock,stagiune

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...

Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism
Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism

Patru bărbați din Pitești au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În iunie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile acestora, în urma cărora au ridicat mai multe telefoane și sume de bani. IPJ Argeș transmite: „Polițiștii...