Web Analytics

Ilegalitățile silvice continuă în Argeș

de | 30.08.2021 18:33 | Actualitate

În perioada 27-28 august a.c., echipe formate din polițiști și specialiști silvici, alcătuite din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, alături de polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră, au acţionat pe raza județului, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, Direcției Silvice Argeș, și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

Echipele de control au verificat atât depozite ale unor societăţi comerciale cu obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos, respectiv cu obiect de activitate exploatarea materialului lemnos în cadrul exploatărilor forestiere, dar și transportatori de material lemnos și persoane particulare care dețin material lemnos.

 

Citește și O nouă lovitură pentru români! Pâinea se va scumpi în perioada următoare

 

În urma abaterilor constatate în cele două zile, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind confiscată cantitatea totală de 6,07 metri cubi material lemnos, în valoare de aproape 2.000 de lei.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Rucăr, s-a constatat expedierea din depozit a cantității de 2,87 mc lemn rășinoase, fără documente de proveniență a materialului lemnos.

Astfel, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos fără proveniență dovedită.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat din Mihăești, care transporta material lemnos pe raza orașului Mioveni, cu o autoutilitară, fără documente de proveniență sau transport a materialului lemnos.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără proveniență legală, evaluat de un specialist silvic la 2 metri cubi, a fost confiscat.

Totodată, polițiștii au depistat un bărbat din Berevoești, care transporta material lemnos pe raza localității de domiciliu, cu o autoutilitară, fără documente de proveniență sau însoțire a transportului. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără proveniență legală, evaluat de un specialist silvic la 1,2 metri cubi, a fost confiscat.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii