Web Analytics

Piteşti este şi nume de floare / „Tulipa de Piteşti” va fi comercializată prin Bursa de Flori din Olanda

de | 28.04.2021 14:49 | Actualitate, Politica si Administratie

Ediția cu numărul 44 a Simfoniei Lalelelor a marcat o premieră pentru orașul Pitești. Deși nu au fost permise manifestările artistice, ca în alți ani, piteștenii au admirat o expoziție florală în centru și o grădină de lalele, iar Primăria Pitești a anunțat că a fost creat un soi de lalea care poartă numele acestui oraș: „Tulipa Pitești”! Este prima dată când un soi de lalea creat în Olanda este adoptat în Europa de un oraș care are o tradiție a expozițiilor de flori, ceea ce face din acest eveniment și o premieră la nivel mondial.

Primarul municipiului, Cristian Gentea, a plantat trei bulbi în floare ai lalelei „Pitești” în fața Primăriei. „Este singura lalea botezată în afara granițelor Olandei. Este o premieră la nivel mondial. Începând de astăzi, această lalea se va prezenta și va fi comercializată în toată lumea sub numele «Laleaua Pitești» sau «Tulipa Pitești». De astăzi, avem și Simfonia Lalelelor și singura lalea cu numele unui oraș din România”, a spus primarul într-o conferință de presă, vineri, 23 aprilie.

Primarul Cristian Gentea, semnând actele de ”naștere” a Lalelei Pitești

Primarul Cristian Gentea, semnând actele de ”naștere” a Lalelei Pitești

Echipa Primăriei Pitești de la Simfonia Lalelelor

Echipa Primăriei Pitești de la Simfonia Lalelelor

Creatorul „Tulipei Pitești”: „Acest soi este nu numai unul foarte bun pentru a fi cultivat, ci este și foarte potrivit pentru aranjamente florale”

Noul soi de lalea are o culoare roz, va putea fi comandat prin Bursa de Flori din Olanda și a fost creat de cultivatorul olandez Franck Timmerman, care le-a transmis un mesaj piteștenilor, din câmpul său de flori din Olanda: „Conceperea acestei lalele a început acum mai bine de 20 de ani. Nu este ușor să creezi o lalea nouă și să obții un soi superior celor existente deja, dar această lalea este, cu adevărat, una foarte frumoasă și specială. Acest soi este nu numai unul foarte bun pentru a fi cultivat, ci este și foarte potrivit pentru aranjamente florale, are o durată foarte mare de viață și de înflorire. Suntem foarte fericiți că am obținut această lalea și că acum poartă denumirea de «Pitești». «Tulipa Pitești» vine, în sfârșit, acasă: la Pitești! Voi fi acolo și eu, la toamnă, când vom planta împreună mai multe lalele în frumosul vostru oraș. Inima mea este pentru Pitești!”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii