Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

Pitești. Cățeluș salvat din calea focului. De la ce a pornit incendiul

Un cățeluș intoxicat a fost salvat din calea flăcărilor. S-a întâmplat miercuri, 8 mai, într-un apartament din Pitești, cartierul Găvana. Zece persoane s-au evacuat singure din bloc. Focul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă.

Pitești. Cățeluș salvat din calea focului. De la ce a pornit incendiul

Miercuri, un incendiu a izbucnit într- un apartament situat la parterul unui bloc din municipiul Pitești, strada Victor Babeș (cartierul Găvana). Au intervenit pompierii de la Detașamentul Pitești cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu fumegație densă într-o încăpere a apartamentului. Din bloc s-au evacuat pe cont propriu aproximativ 10 persoane.

Pompierii au acționat de urgență pentru a se asigura că nu sunt victime și pentru stingerea incendiului.

În interior a fost găsit un cățeluș intoxicat cu monoxid de carbon, care a fost evacuat și i s-au acordat îngrijiri medicale.
Acesta și-a revenit și a fost predat proprietarei.

Citește și Luna aprilie 2024 a fost cea mai caldă din istorie

Totodată, pompierii au evacuat și fumul din apartament și de pe casa scării.

Focul a mistuit elemente combustibile de la două aparate electrocasnice și a degradat ușile de la mai multe încăperi și un corp de mobilier. „Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată)”, a transmis ISU Argeș.

Tânăr de 27 de ani, rănit într-un incendiu la Mălureni

Reamintim că, tot astăzi, pompierii au acționat și în Mălureni, unde acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări, iar un tânăr de 27 de ani a fost rănit. Pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

„La ajungerea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 27 de ani, care prezenta o plagă la membrul superior drept. În urma monitorizării, persoana a refuzat transportul la spital”, a anunțat  ISU Argeș.

Citește mai multe aici: Tânăr de 27 de ani, rănit într-un incendiu la Mălureni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *