Pitești. 180 de preșcolari au învățat comportamentul rutier de la polițiști

de | 15.05.2022 11:10 | Actualitate, Home

În ziua de 13 mai a.c., poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat o activitate  pentru prevenirea riscului de implicare în evenimente nedorite a copiilor, organizată în cadrul Proiectului Educație Rutieră- Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Beneficiarii au fost, de această dată, 180 de preșcolari din Pitești.

Citește și:PSD Argeș e în doliu! A murit Șerban Valeca

Scopul întâlnirii a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor. 

Cei mici au aflat de la poliţişti semnificaţia semnelor de circulaţie, regulile ce trebuie respectate pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv reglementările legale referitoare la utilizarea bicicletei sau trotinetei.

De asemenea, cei mici au fost învățați cum pot gestiona situațiile în care, accidental, se îndepărtează pe părinții lor, în vacanțe sau locuri aglomerate.

“Acțiunile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului școlar, dar, polițiștii au promis că vor fi alături de copii și în perioada vacanței de vară.”, transmite IPJ Argeș.

Acest articol este despre: comportament rutier,politisti,Prescolari

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”
Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa...


Loading RSS Feed