Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Piteştenii au propus şi au votat. Se va amenaja un teren de sport în cartierul Tudor Vladimirescu

Cea de-a doua ediție a programului de bugetare participativă din Pitești s-a încheiat. Proiectul câștigător a primit 68 de voturi. Este vorba despre amenajarea unui teren multifuncțional pentru fotbal / baschet / tenis în cartierul Tudor Vladimirescu, în vecinătatea restaurantului „Zahana”. Inițiativa municipalității piteștene s-a derulat în septembrie-decembrie 2022 și a fost menită să stimuleze implicarea comunității locale în procesele de decizie.

Piteştenii au propus şi au votat. Se va amenaja un teren de sport în cartierul Tudor Vladimirescu

Dintre proiectele propuse de piteșteni în actuala ediție, cinci au fost validate de către Comisia de evaluare. Proiect Placă urbană (consolidare și refacere pasarelă, creare zonă verde, iluminat economic etc.) – str. Maior Gh. Șonțu, bl. E3a, E3b, E3c a primit 62 de voturi. Proiectul Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.) – str. Exercițiu, zona Carpați a primit 59 de voturi. Proiectul educațional și social din Pitești „Reciclezi cu Petrică” a primit 39 de voturi. „Modernizarea parcului din vecinătatea blocului B31” – Bd. Petrochimiștilor, nr. 6, bl. B31- 15 voturi.

În anul 2022, doar 13 reședințe de județ din țară au derulat programe de bugetare participativă. Timișoara conduce în clasamentul național, cu 113 proiecte depuse și 19.258 de voturi valide înregistrate, iar Piteștiul a înregistrat o scădere a numărului de votanți, pentru că a doua derulare a programului a însumat 243 de voturi, comparativ cu cele 369 de voturi înregistrate la prima ediție. Proiectul care a primit cele mai multe voturi în prima ediție – „Amenajare teren multifuncțional pentru fotbal/baschet/tenis, în spațiul viran de pe strada Cornel Chiriac” – a trecut de etapa studiului de fezabilitate și se află pe lista de investiții a acestui an.
Primăria Pitești va extinde campania, prin invitarea întregii comunități locale să participe la programul care se va desfășura în cea de-a doua jumătate a anului în curs.

Citește și Proiecte de aproximativ 43 de milioane de euro, depuse de Primăria Pitești

Citește și Primăria Pitești va începe demersurile pentru preluarea Casei „Aron Băiulescu”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...