Web Analytics
scris vineri, 18.11.2022

Piteșteanul Marius Saizu, premiat de Casa Regală a României

Piteșteanul Marius Saizu s-a aflat printre jurnaliștii premiaţi de Casa Regală a României. Premiile au fost acordate jurnaliștilor care s-au remarcat prin corespondenţele de război din Ucraina.

Piteșteanul Marius Saizu, premiat de Casa Regală a României

Citește și: Se îngroaşă gluma! Ministra Educaţiei, interpelată în Parlament pe subiectul agresării în Polonia a elevei de la Liceul din Ştefăneşti

„A fost martor al războiului din Georgia, în Donbacs în 2014 și de curând, din nou, în Ucraina. Meseria de jurnalist este cea mai frumoasă și cred că mai mult m-a ales ea pe mine decât eu pe ea, spune Marius”, a fost invitat pe scenă, fiind aplaudat de Familia Regală, Marius Saizu.

„Nu am mai luat premiu de mult și  am avut emoții în această seară Regală!  O recunoaștere onorifică asemeni unei știri complete ce intră pe post. Mă înclin „, a spus argeșeanul.

Marius Saizu și-a început cariera la Piteşti ca reporter la o staţie locală, apoi a venit în Bucureşti, unde a continuat această profesie. Mult timp a fost reporter special, ceea ce i-a permis să fie prezent mereu în mijlocul evenimentelor. Din 2006, face parte din echipa Prima TV. A fost şef al secţiei Eveniment şi reporter special. A transmis de la cele mai diverse evenimente, atât de la războiul din Irak, cât şi de la Campionatul European, atât de la alegerile din America, cât şi de la alegerile din Moldova. În octombrie 2009 a fost singurul jurnalist din România invitat de ONU, la Viena, la o conferinţă Internaţională pe problema traficului de arme şi interzicerea armelor neconvenţionale şi a testelor nucleare.

Citește și: Și-a cumpărat de Black Friday un televizor de 148.000 de euro

În primăvara anului 2010, Marius Saizu a prezentat emisiunea „Galileo”, producţie ce a venit în completare a muncii sale de reporter. În 2014, Marius Saizu a prezentat „Dosarele DNA”, o emisiune marca Focus, în care, în premieră în România, echipa emisiunii face o analiză completă şi obiectivă a cazurilor celebre investigate de Direcţia Naţională Anti-Corupţie (DNA). Începând cu  24 februarie, programele de știri Focus au început să prezinte corespondențe din Ucraina, transmise de corespondentul special, Marius Saizu și operatorul Adrian Negru. (Foto: facebook/Saizu Nichi Marius)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...