Web Analytics

O piteşteancă, prima la Academia de Poliţie. Cum ar fi acţionat ea în cazul de la Caracal

de | 22.08.2019 13:27 | Actualitate

# Ruxandra Gondoiu: „Mi-aş fi asumat un risc în momentul acela, era vorba de viaţa Alexandrei”
Pe site-ul Academiei de Poliție au apărut rezultatele finale la admiterea din anul acesta. Iar prima admisă la Ordine și Siguranță Publică, unde a fost și cea mai mare concurență (6,5 candidați pe loc) e o piteșteancă. Se numește Ruxandra Maria Gondoiu și a obținut nota 9.90. De altfel, argeșenii domină ca prezență la arma Ordine și Siguranță Publică, nu mai puțin de 30 dintre ei regăsindu-se printre cei 234 de admiși. Motiv pentru noi să o intervievăm pe Ruxandra despre cum a ajuns la această performanță, de ce își dorește să se facă polițistă și, mai ales, ce năzuințe are în viitoarea profesie. Una foarte frumoasă, dar care trece și prin mari momente de cumpănă, având în vedere tot ce s-a petrecut la Caracal.

„M-au atras și avantajele meseriei de polițist, dar mi-a și plăcut”

# Felicitări, Ruxandra, pentru rezultatul obținut!
– Mulțumesc frumos.
# Unde ai terminat în Pitești?
– La Colegiul „Zinca Golescu”, anul trecut.
# De ce ai ales Academia de Poliție și de ce Ordine și Siguranță Publică?
– Pentru că, dintre toate armele pe care le oferă facultatea, aceasta este cea mai pe gustul meu și mai ales pentru că pot alege apoi o specializare care îmi place. Poliție Economică sau Criminalistică, iar celelalte arme nu ofereau asta. A fost alegerea mea. La meseria de polițist, nu pot să mint, m-au atras și avantajele pe care le oferă meseria asta, cum ar fi locul de muncă sigur… Dar mi-a și plăcut. De mică eram atrasă de meseria de polițist, este o meserie respectabilă.
# Te-ai pregătit mult pentru rezultatul acesta?
– Am încercat și anul trecut, însă am picat. Am făcut meditație în acei doi ani pe care i-am avut la dispoziție, atât la română, cât și la istorie și engleză.
# Mă gândesc acum, vrând-nevrând, că faci parte din aceeași generație cu Alexandra de la Caracal și cu Luiza, cealaltă fată dispărută, un pic mai mici decât tine. Cum vezi tu ce s-a întâmplat acolo, mai ales că principala implicată a fost poliția, iat tu tocmai meseria asta o îmbrățișezi?
– Părerea mea este că au acționat greșit cei care au acționat acolo. Însă nu pot să îmi dau cu părerea, pentru că nu sunt în măsură. Dar nu pot să nu recunosc faptul că am fost foarte dezamăgită de felul în care s-a acționat în cazul acestei tragedii. Pentru că tragedie a fost ce au trăit familiile celor două fete, dar e o tragedie și pentru noi, ca țară.
# Ai fi acționat altfel, dacă erai deja polițistă?
– Da, cred că mi-aș fi asumat un risc în momentul acela când era vorba despre viața Alexandrei. M-a impresionat, a fost o lovitură pentru toți, toată lumea a fost șocată. Tocmai de asta vreau să vă spun că, dacă până acum oscilam între cele două specializări, acest caz m-a revoltat atât de mult încât vreau să mă îndrept către Criminalistică. Sunt multe lucruri care pot fi schimbate și noi, generația asta nouă care vine, sunt sigură că putem face ca țara noastră să meargă pe un drum mai bun.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii