Pictorul Sorin Ilfoveanu, noul cetățean de onoare al Piteștiului

de | 14.05.2022 11:52 | Actualitate, Cultura, Home

Pictorul Sorin Ilfoveanu a fost desemnat cetățean de onoare al municipiului Pitești. Distincția a fost votată vineri, 13 mai, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Toți consilierii au votat în unanimitate.

Citește și Sorin Ilfoveanu

Născut pe 23 mai 1946 în Câmpulung Muscel, maestrul Sorin Ilfoveanu este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici contemporani din România, unul dintre absolvenţii de elită ai Colegiului „I.C. Brătianu” din Piteşti şi ai Universități de Arte din București, profesor universitar, fost decan şi rector al Universităţii Naţionale de Arte și membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România încă din 1971. 

“Am propus decernarea acestui titlu unui artist contemporan foarte cunoscut, care are mare recunoaștere și națională, și internațională și are și mare merit că a înființat prima și singura galerie privată din municipiul nostru”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Citește și Sculptorul Adrian Ilfoveanu a donat Piteștiului o operă de 150.000 euro

Citește și Badea şi Ilfoveanu deschid prima galerie privată de artă din Argeş

Sorin Ilfoveanu a înființat Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea în Pitești, în clădirea ce pe vremuri adăpostea Baia Comunală, împreună cu omul de afaceri Gheorghe Badea-managerul Grupul Industrial Componente.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed