Web Analytics

Pictorul Sorin Ilfoveanu, noul cetățean de onoare al Piteștiului

de | 14.05.2022 11:52 | Actualitate, Cultură

Pictorul Sorin Ilfoveanu a fost desemnat cetățean de onoare al municipiului Pitești. Distincția a fost votată vineri, 13 mai, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Toți consilierii au votat în unanimitate.

Citește și Sorin Ilfoveanu

Născut pe 23 mai 1946 în Câmpulung Muscel, maestrul Sorin Ilfoveanu este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici contemporani din România, unul dintre absolvenţii de elită ai Colegiului „I.C. Brătianu” din Piteşti şi ai Universități de Arte din București, profesor universitar, fost decan şi rector al Universităţii Naţionale de Arte și membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România încă din 1971. 

„Am propus decernarea acestui titlu unui artist contemporan foarte cunoscut, care are mare recunoaștere și națională, și internațională și are și mare merit că a înființat prima și singura galerie privată din municipiul nostru”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Citește și Sculptorul Adrian Ilfoveanu a donat Piteștiului o operă de 150.000 euro

Citește și Badea şi Ilfoveanu deschid prima galerie privată de artă din Argeş

Sorin Ilfoveanu a înființat Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea în Pitești, în clădirea ce pe vremuri adăpostea Baia Comunală, împreună cu omul de afaceri Gheorghe Badea-managerul Grupul Industrial Componente.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii