Web Analytics

Sculptorul Adrian Ilfoveanu a donat Piteștiului o operă de 150.000 euro

de | 17.11.2021 15:51 | Cultură, Actualitate

Sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu a donat municipiului Pitești o operă din bronz, iar miercuri, 17 noiembrie, a avut loc evenimentul de dezvelire. Opera a fost amplasată în centrul orașului, în fața clădirii Business Forum Pitești, pe b-dul I.C. Brătianu, nr. 48.

„Orice sculptor își dorește să ridice un monument într-un loc public. Mă bucur din toată inima și sunt fericit și mândru că este în centrul Piteștiului, pentru că, asemenea păsării reprezentate în monument, și eu am ieșit din ou tot în Pitești. Aici mi-am trăit prima parte a vieții și mi-am descoperit vocația. Tatăl meu este piteștean, iar rădăcinile familiei noastre sunt argeșene. Doresc să mulțumesc din inimă tuturor celor care au făcut posibilă ridicarea monumentului și, în primul rând, domnului Badea (Gheorghe Badea, n.red). Închei prin a-mi exprima credința că tot mai mulți copii și tineri piteșteni vor avea șansa pe care am avut-o eu”, a declarat Adrian Alexandru Ilfoveanu în cadrul evenimentului.


Lucrarea de artă modernă este denumită «Imaculata concepțiune» și a fost realizată din 750 kg de bronz, în 987 de zile de muncă. Costurile sculpturii sunt estimate de specialiști la peste 150.000 de euro. Organizatorii au ținut să puncteze că lucrarea este rodul unei investiții exclusiv privată, un dar oferit piteștenilor de către familiile Ilfoveanu și Badea, dovadă că mediul de afaceri privat se poate implica în promovarea artei de calitate la nivel local.

Citește și Centrul Piteștiului găzduiește o operă de artă, realizată și donată municipalității de către sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu

La eveniment au participat primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu, prefectul Radu Perianu și subprefectul Dragoș Predescu, reprezentanți ai GIC (Grup Industrial Componente, susținător financiar al proiectului): Gheorghe Badea, Silviu Badea și Cătălin Badea, reprezentanți ai mediului de afaceri din Argeș, dar și numeroși oameni de cultură din oraș.

Adrian Alexandru Ilfoveanu s-a născut la Pitești, în 1971, într-o familie de artiști, tatăl său fiind Sorin Ilfoveanu, cunoscut pictor. Adrian Alexandru Ilfoveanu a studiat la Academia Națională de Artă și este lector la Universitatea Națională de Arte, la catedra de Sculptură. De-a lungul carierei a expus în toate colțurile lumii, din Europa până în SUA sau India.
Din anul 2007 realizează anual trofeul pentru decernarea premiilor GOPO, cele mai importante premii ale industriei cinematografice românești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii