Web Analytics

Picnic gratis, joi, de Ziua comunei Băbana! Primarul Bebe Ivan, maestru de ceremonii

de | 18.07.2023 17:01 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Picnic gratis, joi, 20 iulie, pentru locuitorii din Băbana, Argeș, la Târgul de Sfîntul Ilie, la marea sărbătoare din comuna Băbana, situată în apropierea Piteștiului.


Citește și: Accident în Argeș pe calea ferată. O locomotivă a acroșat o mașină!

Primarul localității, Vasile Bebe Ivan, informează că, după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, vor fi reluate Sărbătoarea de Sfântul Ilie și Ziua Comunei Băbana.

Programul zilei începe dimineața, cu o slujbă la marea sărbătoare a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Troița din satul Groși.

După amiază, manifestarea continuă în zona de picnic (construită și amenajată cu fonduri europene în urmă cu câțiva ani) și mai cuprinde, printre altele, un concurs de șah, premierea cuplurilor longevive și decernarea unui titlu de cetățean de onoare, premierea elevilor cu cele mai bune rezultate în anul școlar recent încheiat, dar și acordarea unor diplome de excelență oamenilor de afaceri de pe raza localității.

Printre aceștia se află și două familii româno-italiene.

Nu vor lipsi muzica și voia bună, primarul Bebe Ivan fiind recunoscut pentru petrecerile cu ștaif pe care le organizează.

Pe scena special amenajată vor urca, rând pe rând, formații artistice locale, precum și nume cunoscute ale muzicii de petrecere la țară.

Sărbătoarea câmpenească de la Băbana se va încheia aproape de miezul nopții. Programul va fi prezentat de jurnalistul Constantin Pașol, de la Radio România.

De notat că partea gastronomică și cea artistică sunt asigurate numai din sponsorizări atrase de autoritatea locală.

Băbana, atestare și prezentare

Localitatea Băbana a împlinit 453 de ani de la prima atestare documentară, fiind atestată la 14 ianuarie 1570.

Actualmente comuna argeșeană, situată la numai 15 kilometri vest de municipiul Pitești, traversând pădurea Trivale, are 3.210 locuitori, după ultimul recensământ, în creștere cu peste 500, devenind comună de gradul al II-lea.

Comuna are șapte sate și 14 cătune întinse pe o suprafață de aproape 40 kilometri pătrați, drumuri comunale și locale ănsumează aproape 65 km.

Dacă acestea sunt bine întreținute, nu același lucru se poate spune și de drumul principal, DJ 703 E (drum administrat de Regia Județeană de Drumuri Argeș), cel care face legătura între reședința județului și comunele Băbana, Cocu, Uda.

La mulți ani, Băbana și locuitorilor săi!

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *