Web Analytics

Piața auto din Germania, afectată grav de criza de semiconductori. Dacia a acumulat o nouă pierdere

de | 10.10.2021 10:43 | Actualitate, Economie

Germania este una dintre cele mai afectate piețe auto din Europa de criza de cipuri, care îi împiedică pe constructori să producă volumul de mașini pe care piața îl cere. Luna septembrie a adus o nouă scădere pentru vânzările de automobile, una care a afectat și marca Dacia.

Vânzările Dacia din Germania sunt în continuare mai mici decât cele din 2020, ca urmare a scăderilor masive din piață, generate de criza de semiconductori. Fabrica Dacia din România a fost nevoită să-și întrerupă în mod repetat producția, astfel că livrările către clienții din Europa, inclusiv din Germania, s-au diminuat. Datele KBA arată că, în septembrie, Dacia a înmatriculat numai 2.978 autoturisme, cu 20,5% mai puține decât anul trecut, cota de piață a mărcii fiind de 1,5%, în ușoară creștere, dat fiind faptul că scăderea totală a pieței a fost mai mare, de 25,7%, una dintre cele mai mari din acest an de pe cea mai mare piață auto din Europa.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/piata-auto-din-germania-afectata-grav-de-criza-de-semiconductori-a-trecut-pe-minus-dacia-a-acumulat-o-noua-pierdere-20418530

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii