Web Analytics
scris joi, 30.06.2022

Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru o gamă largă de coronovirusuri

BioNTech, partenera din Germania a Pfizer pentru vaccinurile împotriva Covid-19, a anunţat că cele două companii vor începe în a doua jumătate a anului testarea pe oameni a unui vaccin de generaţie următoare care protejează împotriva unei game largi de coronavirusuri, transmite Reuters.

Pfizer şi BioNTech vor începe testarea pe oameni a unui vaccin universal pentru o gamă largă de coronovirusuri

Citește și: DIRECȚIA SANITARĂ-VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR ARGEȘ – ANUNȚ

Lucrările lor experimentale pe vaccinuri care depăşesc abordarea actuală includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T, concepute în primul rând, pentru a proteja împotriva bolilor severe dacă virusul devine mai periculos, şi vaccinuri cu pancoronavirus, care protejează împotriva familiei mai largi de virusuri şi a mutaţiilor acestora. În diapozitivele de prezentare postate pe site-ul BioNTech pentru ziua investitorilor, firma germană de biotehnologie a spus că scopul său este de ”a oferi o protecţie durabilă faţă de variante”.

Cei doi parteneri, producători ai celor mai răspândite vaccinuri pentru Covid-19 din lumea occidentală, discută în prezent cu autorităţile de reglementare versiuni îmbunătăţite ale vaccinului lor, creată pentru a proteja mai bine împotriva variantei Omicron şi a subliniilor sale.

Citește și: Sesizarea lui Klaus Iohannis pe legea care modifică OUG privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân – în dezbaterea CCR pe 21 septembrie

Mutaţia persistentă a virusului în noi variante, care eludează protecţia vaccinului, precum şi scăderea memoriei imunitare umane, au adăugat o urgenţă căutării de către companii, guverne şi organismele de sănătate pentru instrumente de protecţie mai fiabile. Ca parte a eforturilor de a-şi dezvoltaşi mai mult afacerea cu produse pentru boli infecţioase, BioNTech a spus că lucrează în mod independent la antibiotice de precizie, care ucid superbacteriile care au devenit rezistente la antiinfecţioasele disponibile în prezent. BioNTech, care nu a spus când ar putea începe testele, se bazează pe tehnologia PhagoMed, pe care a achiziţionat-o în octombrie anul trecut. Dezvoltatorul de antibiotice din Viena a lucrat asupra enzimelor, produse de virusuri care distrug bacteriile, care sparg peretele celular bacterian.

Infecţiile rezistente la medicamente sunt în creştere, cauzate de utilizarea excesivă a antibioticelor şi scurgerile în mediu din producţia de antibiotice. Cercetătorii din domeniul sănătăţii publice estimează că numărul total de persoane care mor anual din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice în Statele Unite şi Uniunea Europeană este de aproape 70.000.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *