Percheziții la un fost preot suspectat de evaziune de 10 miliarde

de | 17.06.2015 12:12 | Actualitate

În acest moment polițiștii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Argeș fac cinci percheziții în Pitești dintre care trei la sediile unor societăți comerciale și două percheziții domiciliare. Ancheta vizează un om de afaceri argeșean, Sandu Ion 31 de ani, fost preot și firma acestuia Nov Construct Prestări Group SRL. Polițiștii fac percheziții la sediile firmei și la domiciliile proprietarului.
La această oră, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş efectuează 5 percheziţii în judeţul Argeş, pentru probarea activităţii infracţionale a unei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, nevirarea impozitelor şi contribuţiilor reţinute de la salariaţi şi împrumuturi directe către asociat şi persoane interpuse.
Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, nevirarea impozitelor şi contribuţiilor reţinute de la salariaţi şi împrumuturi directe către asociat şi persoane interpuse.
Bărbatul este bănuit că, în perioada 2007-2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi majorat nejustificat în declaraţia anuală 101 faţă de cheltuielile înregistrate în balanţa de verificare şi bilanţul contabil, având drept consecinţă diminuarea bazei impozabile şi implicit impozitul pe profit.
De asemenea, acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii de la salariaţi
Totodată, Sandu Ion este bănuit că a împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispoziţiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează.
Prejudiciul adus atât bugetului de stat cât şi societăţii comerciale este estimat la 1.000.000 de lei.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii