Web Analytics

Percheziții la Schitu Golești. Tineri bănuiți de furt calificat

de | 15.04.2020 13:59 | Actualitate

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, toţi din Schitu Goleşti, au fost reţinuţi de polițiști și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru infracțiunea de furt calificat. Tinerii sunt bănuiți că au furat piese auto și alte materiale din incinta unor societăți comerciale din Câmpulung. Prejudiciul este de 50 000 lei, dar polițiștii au recuperat, până acum, doar bunuri în valoare de 35 000 lei. De asemenea, cei trei tineri au primit și amendă de 10 000 lei/ fiecare pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, împreună cu polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza localităţii Schitu Goleşti, la locuințele a trei persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări, s-a stabilit că în perioada martie-aprilie a.c., cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe societăți comerciale și locuințe de pe raza municipiului Câmpulung și a comunei Schitu Golești, de unde ar fi sustras componente de la semiremorci auto şi utilaje, materiale feroase și neferoase, cu scopul valorificării ulterioare la centre de fier vechi.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 50.000 de lei. Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

În urma cercetărilor, a fost identificat un agent comercial care a primit bunuri fără provenienţă legală, fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

După administrarea probatoiului, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, cei trei au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea măsurilor specifice stării de urgenţă, cu amendă contravenţională în valoare de câte 10.000 de lei fiecare.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, se arată în comunicatul trimis de IPJ Argeș. (foto descriptiv)

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – Puslelor munca nu le place, doar furtisagu’ ; lighioane, nicidecum oameni !