Web Analytics

Percheziții la samsarii de mașini din Argeș!

de | 14.12.2021 10:16 | Actualitate

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București fac 60 de percheziții în țară într-un dosar de spălare a banilor și evaziune fiscală, potrivit unui comunicat.

Perchezițiile au loc în București şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea, la firme-fantomă ce trucat licitații în Germania, Olanda și Belgia.

Citește și: Trei asociații ale magistraților refuză invitația la dezbateri făcută de ministrul Predoiu

Persoanele bănuite sunt suspectate că ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Vehiculele second – hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.

Citește și: Personalul din cadrul ABA Argeş Vedea monitorizează permanent evoluţia pe toate cursurile de râu şi lacurile de acumulare din judeţ

În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii