Percheziții în Argeș și alte trei județe la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

de | 15.04.2022 09:02 | Actualitate, Home

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat  joi, 14 aprilie, 19 percheziţii domiciliare în patru judeţe la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi fals material în înscrisuri oficiale, transmite IPJ Alba.

Acţiunea a avut loc în Alba (13 percheziţii), Hunedoara (4 percheziţii) şi în  Argeş şi Tulcea, unde au avut loc câte o percheziţie.   Din cercetări, a rezultat faptul că, de la începutul anului 2022 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi achiziţionat ţigări, în afara antrepozitului fiscal şi le-ar fi transportat şi comercializat, fără ca acestea să fie marcate fiscal.    

Citește și:Femeie reținută de polițiști pentru șantaj

Totodată, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum acte de studii şi documente care atestă starea de sănătate, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. 

  În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 13.344 de ţigarete provenite din contrabandă, care urmau să fie comercializate, precum şi înscrisuri şi tehnică folosită în activitatea infracţională. 

Şase persoane au fost citate și audiate, iar față de un bărbat, de 34 de ani, din Cugir, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

La activități au participat atât polițiști din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Alba, cât și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Tulcea și Hunedoara, precum și jandarmi.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed