Web Analytics

Pentru că are în proprietate aproape toată Strada „Pătraşcu Vodă”, rechinii imobiliari au pus ochii pe Liceul „Brâncuşi”

de | 4.05.2017 13:34 | Culise

2 01În februarie, au apărut primele zvonuri privind comasarea unor licee din Pitești, și, în mod ciudat, inspectorul general al ISJ Argeș Dumitru Tudosoiu nu a dezmințit niciun moment informațiile. Ba, mai mult, din câte ni s-a spus, generalul a dat o raită pe la toate unitățile vizate bătând cu pumnul în catedră. Profesorii s-au repliat și au amenințat cu instanțele de judecată, astfel încât, până la urmă, conducerea ISJ a bătut în retragere, iar victimă a rămas doar liceul Tehnologic „Mihai Viteazu”, fostul „CFR”, care nu mai are dreptul de a organiza  admitere în clasa a noua. În schimb, liceele „Nenițescu” și „Brâncuși”, da.
Cel de al doilea vine, de exemplu, cu oferte extrem de atractive și în toamna acestui an, pregătind tinerii în profesii atractive pe piața muncii. Conform anunțului de pe site-ul , un tânăr care își finalizează studiile la această unitate obține calificarea de tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului, tehnician hidrometeorolog, tehnician proiectant CAD, tehnician operator tehnică de calcul,  tehnician în prelucrarea lemnului sau designer în industria lemnului.
Mai mult,  liceul a participat la un concurs de proiecte cu finanţare PHARE și a fost selectat cu punctajul cel mai mare din regiunea Sud Muntenia. Și atunci, care a fost motivul pentru care se dorea lacătul pe ușa unei unități școlare cu tradiție și care ar putea oferi copiilor noștri o profesie cerută pe piața muncii? Răspunsul ni-l dă, în parte, tot o informație distribuită pe site-ul de promovare a școlii care arată că, situată la 800 de metri de centrul Piteștiului, dispune de o suprafață totală  de 15990,68 mp, din care cea construită este de 6181,65 mp. Cam toată strada „Pătrașcu Vodă”, unde este amplasat Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”. Adică o mină de aur pentru dezvoltatorii imobiliari care ar mai fi ridicat câteva turnuri cu apartamente, la o aruncătură de băț de centrul orașului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole