„Pedeliştii au un scor prea mare faţă de răul pe care l-au făcut”

de | 21.07.2011 16:43 | Politica si Administratie

# Ion Popa, şeful PNL Argeş, comentează sondajele de opinie
# Sunteţi mulţumit de rezultatele sondajelor de opinie?
– Rezultatele oficiale nu ne-au parvenit, însă un lucru este sigur: USL se află undeva la 70%, PSD 50%, PNL 20%, iar reprezentanţii partidelor sunt în scorul partidelor. Ne bucură scorul pe care-l avem, dar nu este suficient. Va trebui să muncim foarte mult pentru a confirma scorul, iar din punctul meu de vedere cred că vom mări scorul în alegeri. USL va avea un scor mai mare decât cel dat de sondaje.
# Sunt diferenţe mari între sondajele comandate de PSD şi PNL?
– Nu, ambele sondaje indică aceleaşi procente. Chiar sondajele făcute de adversarii politici confirmă scorul bun al USL Argeş. Pe mine mă bucură faptul că USL are un scor devastator pentru PD, de asemenea mă bucură faptul că PNL Argeş, după toate convulsiile pe care le-a avut în 2009 şi 2010, a reuşit să recupereze teren şi acum ne situăm pe locul 2 după PSD.
# Ce înseamnă 20% pentru PNL? Mult, puţin?
– E numai un sondaj, eu zic că există potenţial de creştere pentru PNL.
# Unde ar trebui să fiţi?
– Între 20 şi 25%. Cred că mai aproape de adevăr este 25%, lucru care se va confirma după alegerile locale şi parlamentare când vom avea un număr mult mai mare de aleşi. Una peste alta, noi considerăm că suntem pe un trend ascendent, există o evoluţie în bine.
# De unde zvonul că Ion Popa are doar 9%?
– Eu am puţin peste partid şi sunt pe locul doi după Nicolescu.
# Constantin Nicolescu s-a hotărât să candideze?
– Am avut mai multe discuţii tete a tete şi mi-a spus că încă nu s-a hotărât. E o problemă pe care o vom rezolva în interiorul USL. Cert este că vom scoate în bătălia electorală cei mai buni oameni pentru a câştiga alegerile.
# Pierde PNL dacă social-democraţii iau şi Primăria şi Consiliul Judeţean?
– Noi avem un protocol pe care-l vom respecta. Este normal să candideze cei mai bine plasaţi.
# Mai sunt nemulţumiri în partid din cauza acestui protocol?
– Nu, deşi au mai fost discuţii doctrinare. Acum nu mai e cazul să avem astfel de discuţii. Pericolul PD este mult prea mare.
# Mai e PDL un pericol?
– Conform sondajelor, nu. Eu chiar spun că au un procent foarte mare raportat la răul pe care l-au făcut. Uitându-ne ce se întâmplă, evident că pericolul există şi nu trebuie neglijat.
# Ce notă vă daţi pentru activitatea de preşedinte al PNL?
– Nota mi-o dau colegii, dar eu zic că am depus un efort uriaş în ultimul an. Am luat organizaţia într-un moment delicat din toate punctele de vedere. Cred că dacă mai mulţi colegi s-ar fi implicat mai energic ar fi fost şi mai bine. Oricum eu contez pe toţi liberalii, pentru că nu sufăr de boala şefiei. Suntem cu toţii colegi şi liberali.
# Adrian Miuţescu vă mai face şicane?
– Adrian este membru în biroul judeţean şi, la momentul actual, depinde de el cum se plasează în partid. Oricum, el e un tip valoros şi am nevoie de experienţa lui politică, aşa cum am nevoie de experienţa tuturor liberalilor. (N. DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii