Web Analytics

„Pe Marius Croitoru l-a lăsat vestiarul”

de | 3.02.2023 10:30 | Actualitate, Home, Sport

„M-am săturat de ședințe în care un președinte să vorbească și jucătorii să stea cu căștile în urechi”, mai spune sponsorul Viorel Tudose
Cum comentați ultimele două rezultate ale FC Argeș, 1-1 la Chindia și 0-2 acasă cu FC Botoșani?

– Știți foarte bine poziția mea de pe timpul antrenorului Andrei Prepeliță, referitor la jucători și la atitudinea din teren. Uitați că am schimbat antrenorul, iar atitudinea este aceeași, de delăsare. Nu îl interesează pe niciun jucător… Am schimbat și niște jucători, iar în vestiar atmosfera este aceeași. De ce? Ce se întâmplă? Unde sunt problemele? Dl Croitoru, când a venit, și-a asumat lotul de jucători, după care a spus că trebuie să aducem alți jucători, că unii nu sunt performanți, am adus alții, am plătit niște rezilieri de contract la ceilalți, dar atitudinea este aceeași. Cine controlează vestiarul?… Am avut șansă la meciul cu Chindia, un punct nemeritat din punctul meu de vedere, dar este un punct. Iar despre meciul cu Botoșani, nu am ce să comentez când doi jucători, în două etape consecutive, nu sunt notați de ziarele de specialitate. Despre ce atitudine vorbim? Tu, ca jucător profesionist, ce fel de bărbat ești când în două jocuri consecutive nu ești notat, adică nu te bagă nimeni în seamă?

„Trebuie să facem un șoc. Se poate face și la 220 și la 380 de volți; eu aș face un șoc total”

Ce ar trebui să se întâmple ca lucrurile să meargă altfel la echipă? Urmează meciul cu Hermannstadt și apoi o serie de meciuri cu echipe din fața clasamentului.

– Un șoc. În momentul de față, singura noastră soluție este să ne trezim. Obiectivul, și anume play-off-ul, care a fost la începutul campionatului, nu mai există. Mai rămâne Cupa României, dar îmi este greu să cred că vom putea face ceva și în Cupa României, la modul cum ne comportăm. Șocul trebuie să ne decidem cum îl facem, dar trebuie un șoc rapid. Eu m-am săturat de ședințe în care un președinte să vorbească și jucătorii să stea cu căștile în urechi, iar conducerea tehnică să dea asigurări că totul este roz. Nu vreau să mi-o ia nimeni în nume de rău, eu sunt dezinteresat la FC Argeș, dau bani doar din plăcerea de a da bani la FC Argeș, pentru că țin cu FC Argeș, pentru că îmi doresc foarte mult ca această echipă să facă performanță, pentru că Piteștiul merită să aibă o echipă de fotbal care să facă performanță. Va avea și un stadion nou Piteștiul, dar la modul în care noi am greșit în ultimul timp, și eu îmi asum acest lucru, pentru că nu ai voie să lași nici pe Prepeliță să facă ce a făcut, nici pe Croitoru.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, spune lucrurilor pe nume: „Trebuie să eliberăm locurile blocate de aceşti jucători pe care îi plătim în continuare”

Prepeliță venea după un sezon foarte bun în care a intrat în play-off, nu a avut puterea când a văzut că a greșit cu achizițiile pe care le-a făcut, să vină să spună că a greșit. Până la urmă, niciun club din lumea asta nu cred că a adus numai jucători unul și unul… Sunt diferite etape de dezvoltare ale unui club, nu poți să câștigi în permanență, nu poți să ai întodeauna mână bună la jucătorii pe care îi aduci. Prepeliță putea să vină să spună bărbătește că a greșit cu unii jucători. A mers în continuare cu echipa și vestiarul l-a lăsat. De ce fac această legătură? Pentru că același lucru se întâmplă și acum. Pe Croitoru l-a lăsat vestiarul. Asta nu este atitudine! Ori jucătorii aceștia sunt foarte slabi, și atunci este o problemă a celor care i-au adus sau sunt alte interese în spate, cu ghilimelele de rigoare. Să vedem ce facem! Important este ca Argeșul să iasă din pasa asta proastă. Nu mai merge cu promisiuni, că va fi bine. Păi nu va fi bine! Nu mișcăm nimic! Aici nu este de vină primarul Gentea, Tudose, Foamete, ci cei care au decizia acolo. Doar nu o sta primarul Gentea și cu Tudose să se uite după jucători, să aducă jucători.

Trebuie să facem un șoc. Se poate face și la 220 și la 380 de volți; eu aș face un șoc total. Din momentul acesta, este regretabil ce se întâmplă într-un oraș ca Piteștiul și mă refer la echipa de fotbal. După intrarea în play-off, nu aveam voie să facem aceste greșeli. Eram pe un trend ascendent, aveam capital de imagine bun… Nu am știut să gestionăm, am dat încredere prea mare celor care au condus clubul la momentul respectiv din punct de vedere tehnic. Într-adevăr, a greși este omenește, a persista în greșeală se numește prostie.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Şi anul acesta sunt şanse, dar cu atitudinea pe care o avem acum nu vom intra în play-off”

„Pe cine să își verse năduful suporterii? Pe fraierul de serviciu. Să mă scuze Schumacher! El și-a luat-o nevinovat”

Cum comentați faptul că suporterii au cerut demisia antrenorului Constantin Schumacher?

– Eu, la un moment dat, îi înțeleg și pe suporteri. Din generație în generație se povestește despre meciurile cu Dobrin, Radu II, Cârstea sau Iovănescu și chiar mai târziu, de meciurile cu Mutu, Neaga, Coman sau Jean Barbu și atunci vin acești suporteri și ce să vadă? Pe cine să își verse năduful? Pe fraierul de serviciu. Să mă scuze Schumacher! El și-a luat-o nevinovat. La urma urmei, Schumacher nu are nicio vină pentru că nici cu Prepeliță nu avea un cuvânt de spus în pregătirea echipei și nici acum nu are nicio vină. La Pitești, noi vrem totul repede, dar nu merge pe repede înainte. Am luat-o încet-încet, am învățat să mergem, am învățat să vorbim, este o evoluție.

Mie îmi place foarte mult de Șumi, dar nu îl văd genul de antrenor principal. Nu foarte mulți jucători care au venit din iarbă pot fi și foarte buni antrenori. Îmi pare rău pentru Șumi, dar eu sper ca la finalul acestei stagiuni suporterii să nu mai fie supărați pe nimeni. La un moment dat și mie mi s-a cerut să plec de la Pitești și eu ce vină aveam? Eu dădeam bani. Făceam eu lotul, echipa? Să plece ăla, păi, bine, și ce pui în loc? I se cere demisia lui Schumacher, bun, el este antrenorul cu licență… Și ajungem și la această licență. Din vară este posibil ca, dacă nu are licență, să nu stea pe bancă…

Am avut un obiectiv, mergem mai departe, trebuie să-l schimbăm după două jocuri catastrofale. Toată lumea era foarte entuziasmată în iarnă, dar nu antrenorul este problema, problema este la echipă, la mentalitate, acolo, în vestiar. Au dreptate suporterii, echipa nu joacă nimic. Vom vedea cu Sibiul ce va fi. De ce să te duci să stai în ploaie, în lapoviță, în frig, în zăpadă? Să vezi ce? Să vezi atitudinea unor jucători care nu fac un sprint de 20 de metri ca să pună piciorul la bătaie?

Citește și Viorel Tudose, sponsor FC Argeş: „Ne-am îmbătat cu apă rece după primele meciuri şi desfăşurarea evenimentelor ne arată că nu este aşa”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

4 Comentarii

  1. Afirmațiile dl. Tudose par OK, pertinente! Dar care sunt măsurile care au fost luate, dacă aceleași probleme se perpetuează de la un antrenor la altul? OK, echipa nu o face Tudose, Gentea etc, dar Tudose, Gentea, Foamete pot dispune masuri, sanctiuni! Lângă echipă trebuie să fie Stanciu, dar nu are timp de FC Arges, trebuie să fie la televiziuni! Cat a fost Vlădoiu președinte nu a apărut de 3 ori la DIGI! Si atunci, Dacă doar arătam cu degetul spre vinovați, echipa merge excelent către Liga 2!

    Răspuns
  2. 1+1 inteleg-antrenorii–atunci.schimbati–FCAARGES a pikat,nasol de tot-antrenor fara licenta.iar jucatorii sunt de alta meseriE-eU….CRED CA LA SIBIU se va face concluzia…si ma repet JUCATORII-TRBUIE- AMENDATI–-asa cum cer banii fara sa de/a randament sau sa ofere

    Răspuns
  3. Langa echipa este imperios necesar un psiholog sportiv, restul o sa vina de la sine

    Răspuns
  4. Greseala pe care a-ți făcut-o, a fost aceea de a schimba antrenorul si visele desarte pe care le a-ți avut. Echipa care a promovat din B trebuia pastrata si pe alocuri adusi jucatori mai experimentati. Au avut o clasare nesperata de care nimeni nu credea si a-ți crezut ca aveti super echipa, o sa aveti rezultate extraordinare, dar dumneavoastra mai rau a-ți stricat echipa.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *