Web Analytics

Pe 9 octombrie se trag la sorți preliminariile EURO 2024: România va fi în urna 2 sau 3

de | 21.09.2022 09:40 | Actualitate, Home, Sport

Tragerea la sorți a grupelor a preliminariile EURO 2024 va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.
În condițiile în care sancțiunea aplicată naționalei Rusiei a fost menținută, iar gazda Germania este calificată din oficiu, în urne se vor afla 53 de reprezentative, ce vor fi repartizate în 10 grupe. Vor fi 7 grupe de câte 5 și 3 grupe de câte 6.

Citește și: O nouă calificare în play-off pentru argeșeni?


Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d. Dacă Germania câștigă grupa din Nations League, urna specială va fi formată din celelalte 3 câștigătoare, iar prima urnă din 7 echipe
În funcție de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:
Urna a doua: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învinge Finlanda și Bosnia și Herțegovina.
Urna a treia: dacă România încheie grupa pe oricare alt loc.
Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *