Web Analytics

O nouă calificare în play-off pentru argeșeni?

de | 20.09.2022 20:23 | Actualitate, Home, Sport

FC Argeș a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc în vara lui 2020, după o absență de 11 ani din prima ligă. Una din formațiile de tradiție din România a lipsit fotbalului. Gruparea din Trivale, care l-a dat sportului rege pe Nicolae Dobrin, dar și mulți alți fotbaliști mari ai României, se află acum la cel de-al treilea sezon consecutiv în Superliga. Iar cum o formație de tradiție din fotbalul românesc atrage alte nume importante din alte domenii, nici mărcile de case de pariuri online nu puteau lipsi dintr-un parteneriat cu gruparea din Trivale.

Citește și: Bărbat atacat de urs, în stare critică la spital

Trupa antrenată de Andrei Prepeliță are nevoie de un sprijin financiar consistent, mai ales că lupta în Superliga e una mai mult decât aprigă. Și cu atât mai mult, cu cât obiectivul argeșenilor e unul îndrăzneț. Iar FC Argeș vrea să redevină unul din polii importanți ai fotbalului românesc.

Calificare în play-off, la al doilea sezon în Superliga

După revenirea în Superliga, FC Argeș a încercat să se acomodeze cât mai rapid rigorilor primei ligi. Iar evoluțiile, dar mai ales rezultatele piteștenilor în primul sezon în prima ligă după 11 ani au fost bune spre foarte bune. Echipa antrenată în acel sezon de Mihai Ianovschi, a terminat sezonul regulat pe locul 7, la doar două lungimi în spatele celor de la FC Botoșani, ultima echipă calificată în play-off.

Dar parcursul din primăvara lui 2021 a fost literalmente fantastic. Echipa se află la final de 2020 în subsolul clasamentului. În iarnă, alături de Ianovschi a venit Andrei Prepeliță, unul din cei mai buni jucători din istoria recentă a argeșenilor. Iar așa cum ziceam, parcursul de la începutul lui 2021 a fost fantastic, echipa reușind să urce aproape de play-off.

Următorul sezon a continuat în aceleași coordonate. Iar FC Argeș a devenit una din formațiile solide din Superliga. Rezultatele bun din finalul sezonului regulat trecut le-au adus șansa celor de la Argeș să spere la play-off. Iar calificarea s-a jucat chiar în ultima partidă, contra formației cu care se lupta pentru ultimul loc rămas vacant, FC Botoșani.

Iar ca totul să fie frumos, FC Argeș a revenit în acel meci, de la 0-1, a întors scorul în repriza a doua și s-a impus cu 2-1 în fața moldovenilor. Reușind astfel prima calificare în play-off. E drept, în cele 10 etape ce au urmat, contra celor mai bun formații din stagiunea trecută, argeșenii nu au avut deloc un parcurs bun.

Citește și: În sfârşit, procurorii sunt pe urmele jafului forestier de la Pietroşani

Piteștenii au terminat ultimii în partea a doua a campionatului, cu o singură victorie obținută. Doar trei goluri marcate și nu mai puțin de 26 încasate. A fost o experiență neplăcută pentru trupa lui Prepeliță, care însă nu o descurajează.

Grupa din Trivale în cărți și în acest sezon pentru o nouă calificare în play-off

După un joc mai puțin bun, în primele 3-4 etape ale noii stagiuni, FC Argeș și-a revenit din mers. Jocul bun din ultima perioadă i-a ajutat pe argeșeni să lege trei partide consecutive fără eșec, iar la un moment dat, trupa lui Prepeliță era pe locul trei în Superliga.

Acum, argeșenii se situează pe poziția a 6-a în Superliga, după 9 etape disputate. Va fi o luptă aprigă pentru un loc în primele 6, mai ales că CFR sau FCSB nu sunt în primele 6 în acest moment. Dar la fel ca și sezonul trecut, trupa lui Prepeliță își va juca șansă pentru a obține unul din cele 6 bilete.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Wake up,man,cand ai scris articolul,?FC AR-GENTEA,e pe 10,si joaca catastrofal.Scrii de fostele lucruri bune,dar de criticat,esti legat la limba de șeful tău,Gentea?Ai,sânge în instalație,raspunde-mi,ca s eu am niste studii,si cred ca te fac praf cu ceea ce stiu,slugoi psdist.DEMISIA,POTARNICHE,IPA.GENTEA,gaseste un investitor,ca sunt satul sa te vad in poze,la primărie cu „vedetele”aduse de PASARICA si CRACANEL.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole