Web Analytics

Paula Seling, solistă în premieră, la Filarmonica Pitești

de | 19.06.2021 08:56 | Actualitate

Paula Seling, solistă în premieră, la Filarmonica Pitești, în
concertul de închidere a stagiunii a XIV – a
Filarmonica Pitești organizează joi, 24 iunie, de la ora 19.00, în Sala „Simfonia” a Centrului Multifuncțional, concertul pop simfonic extraordinar de închidere a stagiunii a XIV – a. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, participă solista Paula Seling. În program: Caruso, Ce bine că ești, După noapte vine zi, I won’t Light A Candle, Love story, Nu privi în jos, Ploaie în luna lui Marte, Promit, Timpul, Straight No Chaser, Wave, Yardbird Suite, Titanic Music, Nothing’s Gonna Change My Love For You și Dulcea și tandra mea fiară.
Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.
La șase ani, Paula Seling începe studiul pianului în orașul natal, la Școala de Arte, patru ani mai târziu devenind solistă în corul școlii. Elevă fiind, a dobândit experiență în urma participării la concursurile de pian și la concursurile și festivalurile de muzică corală. În 1996, câștigă trofeul „Aurelian Andreescu”, un an mai târziu, trofeul Festivalului de la Mamaia. A cântat în dechiderea concertelor lui Chick Corea, Michael Bolton, Beyonce, Al Bano, Joan Baez. În 2001, a câștigat, la premiile Industriei Muzicale Românești, premiul pentru cea mai bună voce feminină, iar în 2002, Trofeul „Cerbul de Aur”, la Festivalul Internațional de la Brașov. Împreună cu Ovi, în 2010, la Oslo, a reprezentat România în finala concursului„ Eurovision, clasându-se pe locul al treilea. Este în premieră la Filarmonica Pitești.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul fiind de 50, 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
La concert este permis accesul pentru 70% din public. Spectatorii vor purta pe tot parcursul concertului masca de protecție.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii