Web Analytics

Paul Schiaucu: „După 45 de ani de muncă şi 20 de ani de Daperom, am mai redus motoarele”

de | 5.11.2015 17:36 | Politica si Administratie

# Eveniment jubiliar şi emoţionant la unul dintre campionii reţelei de dealeri Dacia # În două decenii de activitate, sărbătorite vinerea trecută, compania lui Paul Schiaucu a vândut 50.000 de Dacii

Săptămâna trecută, eveniment jubiliar și totodată emoționant în cadrul show-room-ului Daperom din Pitești. Compania înființată și condusă de omul de afaceri Paul Schiaucu a aniversat 20 de ani de activitate, ocazie cu care a fost lansat și noul concept de show-room, Dacia Evolution, și au fost prezentate două noi versiuni ale unor modele Dacia. La eveniment au participat, așa cum am anunțat încă din ediția trecută, nu mai puțin de trei directori din cadrul Renault –  Viorel Asaftei, director de vânzări la Dacia Renault Comercial România, Ștefan Cojocaru, director calitate și servicii în cadrul Renault Comercial România și Aurelia Leoveanu, director Renault Credit Internațional România. Asta și ca o confirmare a respectului de care se bucură Paul Schiaucu în rândul partenerilor de la Dacia-Renault, dar și a faptului că Daperom a devenit, după cum spunea și Viorel Asaftei, unul dintre campionii rețelei de dealeri ai Dacia – Renault.  Legat de acest eveniment, dar și de predarea ștafetei în cadrul „Daperom Grup Auto”, am realizat un interviu cu omul de afaceri Paul Schiaucu, directorul general al companiei.

„Eu cred că Radu va continua ce s-a făcut până acum pentru că s-au făcut lucruri bune și de succes”

# Am o curiozitate. Câte mașini a vândut Daperom până acum?
– În 20 de ani? Cred că am vândut aproximativ 50.000 de Dacii.
# Tot suntem la cifre, la ce cifră de afaceri a ajuns Daperom în această perioadă?
– Tot după 20 de ani, ne situăm undeva la 50 de milioane de euro cifră de afaceri. Asta pentru că mașinile Dacia sunt facturate direct de către Uzină pentru că, altfel, am fi trecut de 400 de milioane de euro.
# Ați vorbit la evenimentul de zilele trecute despre predarea ștafetei către fiul dumneavoastră, Radu. Să înțelegem că vă retrageți?
– Mă gândesc serios la asta, de ceva vreme. Am peste 45 de ani de muncă și, în urmă cu trei ani, m-am și pensionat. Am mai redus și motoarele, e adevărat, pentru că deși sunt încă directorul general al societății nu mai vin decât dimineața la birou, pentru 3-4 ore, și atât. Cât despre predarea ștafetei, anunțul a fost mai mult unul simbolic pentru că, în fapt, ea s-a petrecut în ultimii ani.
# Ce așteptați de la fiul dumneavoastră, dat fiind că aparține altei generații? Să continue lucrurile în stilul deja consacrat sau să vină cu schimbări, cu lucruri noi?
– Eu cred că Radu va continua ce s-a făcut până acum pentru că s-au făcut lucruri bune și de succes. Acum, e normal ca, la un moment dat, să vină cu idei noi și cu schimbări, în primul rând pentru că se schimbă lumea și trebuie să ținem pasul cu ea.

Invitaţii lui Paul şi Radu Schiaucu

Dintre invitații argeșeni ai lui Paul Schiaucu și ai Daperom îi amintim pe prefectul Mihai Oprescu, președintele CJ Florin Tecău, președintele Camerei de Comerț, George Caval, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri, Virgil Dumitru, oamenii de afaceri Costică Nițu și Liviu Stănescu, doctorul Dan Manu, dar și juniori ai business-ului argeșean ca Dragoș Enescu de la Victoria și Tiberiu Irimia de la clinica Self Control și Robert Manu de la Argintex.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii