Patroni trimiși în judecată pentru înșelăciune la adresa AJOFM Argeș

de | 9.03.2022 13:35 | Actualitate

În ziua de 08 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată, conform art. 244, 322 și 323 din Codul Penal.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2020 – martie 2021, patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, toate din Costești, prin intermediul a trei societăți comerciale, ar fi indus și menținut în eroare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, cu ocazia încheierii și derulării unor convenții având ca obiect acordarea a 50% din salariul angajaților pentru o perioadă de 12 luni (conform O.U.G. 92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2). 

Citește și:Căteasca. Locuință în flăcări din cauza coșului de fum

Reprezentanții celor trei societăți ar fi susținut în mod nereal, prin întocmirea și depunerea unor foi colective de prezență și state de plată, că în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, 59 de angajați s-ar fi prezentat la serviciu, ar fi desfășurat efectiv activități în beneficiul angajatorului și ar fi fost remunerați pentru serviciile prestate. 

Prejudiciul a fost stabilit la suma de 241.887 de lei, din care a fost recuperată în numerar suma de 35.000 de lei, iar pentru restul prejudiciului, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor imobile deținute de cei în cauză.

Citește și:Un reactor mic modular va fi construit la Mioveni
Reamintim că în ziua de 25 martie 2021, pentru administrarea probatoriului, în cauză au fost efectuate 38 percheziții domiciliare, cu participarea polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Dâmbovița, Brașov,  Dolj,  Mehedinți și Teleorman. În baza probatoriului administrat la acea dată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, a fost luată măsura reținerii și ulterior arestului preventiv, față de trei barbați, de 47, 42 și 22 de ani, iar față de o femeie de 21 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.