Web Analytics

Un reactor mic modular va fi construit la Mioveni

de | 9.03.2022 12:52 | Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Last Energy (SUA) care se ocupă cu dezvoltarea de soluţii pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni. Împreună cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

Citește și:Prețul carburanților a depășit 8 lei pe litru

În continuarea eforturilor de asigurare a independenței energetice a României, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

”Last Energy dezvoltă soluții inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalată). În acest sens, în colaborare cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

La discuțiile cu reprezentații Last Energy au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, și Răzvan Nicolescu, membru în Bordul Institutului European pentru Tehnologie și Inovare.”, se arată într-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *