Web Analytics

Patroni de restaurante din Argeș, dosare penale pentru furt de apă

de | 22.03.2022 17:24 | Actualitate

Controale ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. la baruri, restaurante şi alţi consumatori casnici au fost finalizate cu dosare penale pentru furt de apă şi facturi emise de peste 320.000 lei.

În cadrul unei acţiuni de control desfăşurată în data de 18.03.2022, reprezentanţii Serviciului Control din cadrul S.C. Apă Canal 2000 S.A. au efectuat verificări la un bar-restaurant din Municipiul Piteşti, zona Gheorghe Doja (Str. Al. Şcolii Normale) şi au constatat că există intervenţie neautorizată asupra aparatului de măsură, modalitate prin care se sustrăgea apa din reţeaua publică de distribuţie, fără a fi contorizată. Apometrul asupra căruia s-a intervenit prezenta urme vizibile de manevrare, iar mecanismul de înregistrare era blocat.

Citește și:Scumpiri la carburanți. Petrom a crescut din nou prețul motorinei

Agentul economic avea un consum de apă infim, raportat la activitatea desfăşurată, dovada fiind ultimele facturi emise de operator cu valori de 9 – 10 lei, reprezentând contravaloarea a 1 m.c. apă şi canal.La data controlului, reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. au sesizat organele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt. La faţa locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Secţia de Poliţie nr. 4 Piteşti, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă.Agentul economic va achita un prejudiciu pentru serviciul de alimentare cu apă şi canalizare, va achita contravaloarea apometrului fraudat, la care se adaugă răspunderea penală a reprezentantului legal.

Citește și:Conflict între concubini. Și-a bătut soția și a lăsat-o fără telefon

În aceeaşi zi, 18.03.2022, un alt restaurant care îşi desfăşura activitatea pe raza comunei Albota a fost identificat fără contract încheiat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A., care deţinea o sursă proprie necontorizată şi nedeclarată la operator, iar apele menajere provenite de la activitatea de restaurant se deversau într-un racord de canalizare ilegal, fără contract. În acest caz, s-a dispus: contorizarea sursei proprii, facturarea serviciului de canalizare retroactiv şi a contravalorii auditării racordului clandestin.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *