Web Analytics
scris sâmbătă, 30.09.2023

Patriarhul Daniel, 16 ani de la întronizare

Astăzi, 30 septembrie se împlinesc 16 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel, ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Daniel, 16 ani de la întronizare

Patriarhul Daniel, o prezență remarcabilă. În ultimii 16 ani, sub conducerea Preafericitului Părinte Daniel, Biserica Ortodoxă Română a evoluat remarcabil. Devenind un stâlp fundamental în societatea românească. Cu o viziune pastorală bine definită, Patriarhul Daniel și-a adus contribuția în numeroase domenii. De la asistență socială și medicală până la consolidarea relațiilor interne și internaționale. Cu o neabătută și continuă mărturisire a Credinței în Dumnezeu și Neamul Românesc.

Citește și: Soră contra soră şi mama – la mijloc!!! Scandal monstru în cimitir, la înmormântarea bătrânei de la casa-azil din Prundu!

În contextul social fluctuant și plin de provocări, Biserica s-a implicat într-un efort filantropic major. Instituții de asistență pentru persoane vârstnice, cu dizabilități, sau copii aflați în situații de risc au fost dezvoltate în parteneriat cu statul. În medicină, campanii precum „Sănătate pentru sate” au oferit acces la servicii medicale pentru cei defavorizați. Mai mult, Biserica a devenit un lider în promovarea donării de sânge.

Pe plan cultural și identitar, construcția Catedralei Naționale reprezintă o capodoperă. Aceasta nu este doar un monument de arhitectură și credință, ci și un simbol al unității și continuității românești. Tot sub conducerea Patriarhului, Biserica a răspuns nevoilor diasporei, creând noi eparhii și parohii peste hotare, oferind astfel un sens de „acasă” pentru românii de pretutindeni.

Sursa: evz.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *