Web Analytics

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

de | 29.01.2022 14:55 | Actualitate

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România.

În total au fost analizate 40 de produse.

Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

  • ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție

Din punct de vedere al ingredientului principal:

  • 45% au în compoziție ca prim ingredient apa
  • 37.5% au în compoziție ca prim ingredient ficatul de porc
  • 12.5% au în compoziție ca prim ingredient slănină
  • 5% au în compoziție ca prim ingredient alt tip de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:

  • 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
  • 77.5% au în compoziție slănină
  • 37.5% au în compoziție șorici​
  • 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și șorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc:

  • 72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari  variaza intre 0 – 6, 

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent , află AICI care sunt cel mai des întâlniți aditivi în pateul de porc.

Citește și: Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.

  • Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
  • Cantitatea de grăsimi variază între 4.1 g și 29.9 g.
  • Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4 g și 10.8 g.
  • Cantitatea de glucide variază între 1.9 g și 9.7 g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0 g și 2 g.
  • 60% din produsele analizate nu conțin fibre.
  • Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3 g pentru produsele studiate.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *