InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România.
În total au fost analizate 40 de produse.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
- ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție
Din punct de vedere al ingredientului principal:
- 45% au în compoziție ca prim ingredient apa
- 37.5% au în compoziție ca prim ingredient ficatul de porc
- 12.5% au în compoziție ca prim ingredient slănină
- 5% au în compoziție ca prim ingredient alt tip de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
- 77.5% au în compoziție slănină
- 37.5% au în compoziție șorici
- 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și șorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc:
- 72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6,
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent , află AICI care sunt cel mai des întâlniți aditivi în pateul de porc.
Citește și: Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti
Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.
- Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
- Cantitatea de grăsimi variază între 4.1 g și 29.9 g.
- Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4 g și 10.8 g.
- Cantitatea de glucide variază între 1.9 g și 9.7 g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0 g și 2 g.
- 60% din produsele analizate nu conțin fibre.
- Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3 g pentru produsele studiate.
0 Comentarii