Pârtia de schi de la Molivişu, finalizată în procent de 90%

de | 21.01.2015 19:45 | Actualitate

Conferinţa săptămânală de presă a Consiliului Judeţean Argeş a fost înlocuită în această săptămână cu o deplasare în nordul judeţului, pe şantierul viitoarei staţiuni montane Ghiţu-Molivişu. Alături de jurnalişti, au fost prezenţi şi o parte din consilierii judeţeni. După 6 kilometri de urcuş, de la nivelul Barajului Vidraru, primul popas a fost la pârtia de schi, finalizată în proporţie de 90%.

Pavel Bârlă (foto), preşedintele ADI Molivişu, a precizat că ar mai fi necesare încă zece zile de muncă pentru ca pârtia să fie gata. Pârtia de schi are 1,3 km lungime şi o lăţime între 80 şi 100 de metri. Este dotată cu trei tunuri de zăpadă şi zece prize de apă. Zăpada de pe pârtie este naturală şi se menţine până în lunile aprilie-mai, pentru că pârtia e situată pe faţa nordică a versantului. Instalaţia de transport pe cablu va avea 960 metri, urmând să sosească cel mai târziu în luna iulie, iar în septembrie să fie testată. Stâlpii de iluminat nocturn pentru pârtia de schi sunt deja executaţi, montarea lor urmând să fie făcută după topirea zăpezii.

Vizita pe şantierul de la Molivişu a continuat cu o oprire pe platoul de la baza pârtiei de schi, unde se află o rezervaţie de turbărie de 29 ha. Potrivit preşedintelui ADI Molivişu, până acum s-a realizat aproximativ 26% din lucrarea totală şi s-au decontat 11,08% din lucrările de execuţie, iar probleme ar mai fi doar cu partea de cofinanţare, fiind necesară suma de 30 de milioane lei. Preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a declarat că a primit asigurări din partea ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, că va fi analizată de Guvern varianta unui împrumut de la Trezoreria Naţională pentru cofinanţarea lucrărilor de la Molivişu.
Ionuţ BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii