Web Analytics

Parteneriat pentru oamenii necăjiţi între biserică şi Centrul Medical Irimia

de | 3.01.2024 15:06 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Premieră în Argeș. Sub înaltul patronaj al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Parohia Mavrodolu Pitești și Centrul Medical „Dr. Irimia” au sfințit vineri, 29 decembrie, Centrul Medical Social „Sfânta Filofteia”.

În jur de 1.000 pacienți anual, tratați gratis

Circa 80 de pacienți riguros selectați de biserică din rândul cazurilor sociale și al familiilor de credincioși fără posibilități materiale vor beneficia lunar de servicii medicale gratuite, în principal stomatologice, dar și alte servicii precum: recoltare analize probe biologice, consultații medicină internă, ecografie generală, psihiatrie, psihologie, ORL.
Practic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a pus la dispoziție spațiul de la Parohia Mavrodolu, iar familia Irimia, precum doctorii fără arginți din scriptură, s-a angajat să presteze servicii gratuite pentru un număr de pacienți convenit de comun acord, în jur de 1.000 pe an. Ceea ce nu-i puțin lucru, după cum sublinia și ÎPS Calinic într-un laudatio adus carității în general și familiei de doctori Victoria, Naza Suher și Tiberiu Irimia, în particular.

Citește și Deşi a delapidat peste 600.000 lei, Ionuţ Popescu de la ADIA a scăpat cu închisoare cu suspendare

Calinic l-a lăudat pe primarul Gentea

La evenimentul social caritabil și deopotrivă ecumenic de la Parohia Mavrodolu a fost invitat primarul Cristian Gentea, la adresa căruia arhiepiscopul Calinic a avut multe cuvinte de laudă pentru osteneala zilnică pe care o depune în schimbarea în bine a feței Piteștiului.
De exemplu, ÎPS Calinic a remarcat aranjamentele florale care împodobesc Podul Viilor de peste râul Argeș, i-a mulțumit edilului pentru punerea la dispoziție a unui teren în zona Calea Drăgășani pentru construirea unui nou lăcaș de cult și și-a exprimat speranța ca va reuși, împreună cu administrația Gentea, să identifice un teren pentru viitoarea și monumentala catedrală a Piteștiului, pe care o dorește de atâția ani, dar a fost dus cu vorba de foștii edili. La eveniment a fost reprezentat și Consiliul Județean, prin vicepreședintele Adrian Bughiu.
„E mare lucru că familia Irimia, o familie de medici reputați, gospodari și oameni de treabă au fost de acord să-și dezvolte activitatea și în altă locație din Pitești, în afara cunoscutei clinici pe care o administrează. Sunt foarte bucuros că reușim să sprijinim împreună oamenii cu adevărat necăjiți”, a subliniat ÎPS Calinic.
„E o inițiativă excelentă a Parohiei Mavrodolu si vă felicit pe dvs, Înalt Prea Sfințite, precum și familia Irimia, pe doamna dr. Irimia și pe domnul dr. Tiberiu Irimia pentru inițiativă. Vă asigur în continuare de tot sprijinul meu și al Primăriei Pitești”,
a spus primarul Cristian Gentea.

Citește și Video. Tiberiu Irimia: „Țineți blocat orașul luni de zile și va mai dura un an-doi și populația nu se va bucura de un parc așa cum merită”

Dr Tiberiu Irimia: „Noi suntem dintre medicii care au ales să rămână acasă”

„Fiindcă aminteați în cuvântul dvs plin de evlavie, Înalt Prea Sfințite Calinic, de exodul medicilor români în Occident, vreau să spun că noi suntem dintre medicii care am ales să rămânem acasă și suntem mândri de acest lucru. Suntem onorați de acest parteneriat cu biserica și vă asigur că vom trata pacienții la cele mai înalte standarde, exact așa cum îi tratăm și la clinica noastră”, a declarat medicul stomatolog Tiberiu Irimia.
„Punem suflet în tot ceea ce facem aici și vă mulțumim pentru binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Voastre”, a spus și dr. Naza Suher Irimia.
„Suntem onorați să servim astfel, în numele creștinismului nostru, oamenii care au nevoie de serviciul nostru. A fi medic e o misiune, dar și un dar. Trebuie să-i facem loc în fiecare zi bunului Dumnezeu în sufletele noastre. Sunt foarte mândră că sunt aici și că am alături de mine copiii, care sunt pe aceeași linie cu mine”, a tras concluzia finală reputata doctor și profesionist, doamna Victoria Irimia.

Citește și Exclusiv. Dr. Tiberiu Irimia explică în premieră proiectul „Trivale: pădure-parc”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole