Web Analytics

Parteneriat important între DSVSA Argeș și Asociația Tierhilfe Hoffnung – Adăpostul de câini Smeura pentru sterilizarea și microciparea câinilor

de | 11.02.2023 08:37 | Actualitate, Home

DSVSA Argeș a venit cu o idee foarte bună, urmând a încheia până la sfârșitul lunii februarie un parteneriat cu Asociația Tierhilfe Hoffnung- Adăpostul de câini Smeura, pentru o amplă campanie de sterilizare a câinilor-femele din Argeș, atât din gospodării, cât și fără stăpân.

”Scopul acestui parteneriat ce va fi încheiat este gestionarea câinilor fără stăpân din județul Argeș. Este un proiect-pilot prin care Asociația Tierhilfe Hoffnung dorește să sterilizeze atât femelele fără stăpân, cât și de la proprietari, din gospodăriile populației, pentru a nu se mai reproduce. Pentru că această reproducere necontrolată a câinilor generează o multiplicare exponențială a populației canine. Partea de intervenție a DSVSA Argeș va consta în gestionarea animalelor din punct de vedere epidemiologic. Un animal ce este microcipat poate fi și vaccinat gratuit. Și în acest fel putem și gestiona prevenirea apariției rabiei. In judetul Argeș nu mai avem rabie de peste trei ani , nici la animalele domestice si nici la cele sălbatice. Am gestionat foarte bine acest fenomen.

Citeste și https://jurnaluldearges.ro/schior-prins-de-avalansa-salvat-de-unitatile-canine-ale-salvamontistilor-italieni-229370/

Ne dorim împreună cu primăriile și Consiliul Județean Argeș să asigurăm o microcipare gratuită pentru câinii deținuți de familii nevoiașe. Și astfel vom putea face acțiuni sanitar-veterinare gratuite. Pentru că la animalele identificate acțiunile sanitar-veterinare sunt gratuite, în timp ce la animalele neidentificate acțiunile sunt contracost. Grație microcipării, va fi și un control al animalelor deținute de proprietari.

Asociația Tierhilfe Hofnung va face campanii de sterilizare gratuite în comunele din Argeș, perioada campaniilor urmând a fi afișată în avans. Mai trebuie spus că animalele nesterilizate sunt mult mai agresive ”, precizează Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

La ora actuală, în Argeș sunt în total peste 100.000 de câini. Iar dintre aceștia, câteva zeci de mii sunt câini fără stăpân. În 2022, Asociația Tierhilfe Hofnung a sterilizat peste 20.000 de femele.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *