Web Analytics

Schior prins de avalanșă, salvat de unitățile canine ale salvamontiștilor italieni

de | 11.12.2022 09:07 | Actualitate, Home

Detașamentul de pompieri, brigada de pompieri  cu snowmobile și atv-uri, două unități canine ale salvatorilor alpini și ale poliției de stat au început căutarea unui schior îngropat complet in zăpadă în urma unei avalanșe, în cursul zilei de ieri, în Val di Fassa din Dolomitii italieni. 

La peste 2200 de metri altitudine, aproximativ patruzeci de salvatori au efectuat o căutare frenetică pentru că, după cum se știe, în astfel de cazuri, timpul este cel mai mare dușman al celui îngropat în zăpadă. În jurul orei 14.20 bărbatul a fost identificat sub zăpadă în stare gravă, a fost dezgropat și încredințat în grija echipei medicale.
Citește și:    https://jurnaluldearges.ro/25-de-turisti-recuperati-de-pe-munte-de-salvamontisti-225936/

 Întrucât ceața nu a permis elicopterului să se apropie, bărbatul a fost tranportat la vale  cu mijloace de transport, încredințat ambulanței și apoi transferat de urgență la spitalul Santa Chiara din Trento. 

Persoana prinsă de avalanșă a supraviețuit datorită unitatilor canine. Nu avea dispozitiv pentru căutare în avalanșă asupra sa, așa că singura metodă de a fi găsit rapid erau câinii, ceea ce s-a și întâmplat, după cum explică salvamontiștii argeșeni.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *