# Paguba se ridică la peste 120.000 lei # Pădurarul dat afară de Direcția Silvică Argeș cere în instanță reangajarea
În septembrie 2020, Parohia ”Târgu Dealului” din Ștefănești a formulat o plângere penală către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni în care a reclamat dispariția a 267 de arbori, înalți de 15 metri, de pe fondul forestier aflat în proprietatea bisericii. Preoții spun că prejudiciul se ridică la 120.000 de lei, ba chiar mai mult, și se constituie în parte civilă. „Nu înțelegem cum sunt tolerate toate jafurile din păduri, cum au dispărut fără urmă 267 de arbori, unii cu diametrul de 60-70 cm și înalți de peste 15 metri; unde au fost organele silvice, Radarul Pădurilor, Garda Forestieră sau paza?”, se întreabă slujitorii bisericii. Iar procurorii vor trebui să afle cum au dispărut arborii, pentru că, din câte am aflat, au avut loc primele audieri în cauză.
Direcția Silvică Argeș l-a dat afară pe pădurarul găsit vinovat, dar acesta cere în instanță să fie reangajat
De la prima exploatare din anul 2019 au început să apară goluri în pădure, atunci când au mai fost descoperite doar cioatele acoperite cu pământ, frunze și crengi. Reprezentanții parohiei îl consideră vinovat pe pădurarul care nu a întocmit un act de contravenție, deși există un contract de pază în derulare, și cer tragerea la răspundere a organelor silvice pentru prejudiciul pe care îl consideră a fi evaluat chiar sub valoarea reală. Luată la întrebări de reprezentanții parohiei, Direcția Silvică Argeș recunoaște printr-o adresă că „urmare a verificării în teren efectuate de Comisia Ocolului Silvic Topoloveni în luna septembrie 2020, s-a descoperit un număr de 267 de cioate, iar inventarierea s-a soldat cu actul de control de fond nr. 6205/21.09.2020… fiind semnat cu obiecțiuni de angajatul ocolului silvic”.
DS Argeș mai spune că a formulat, la rândul său, două plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu același obiect și că pădurarului Haica Mădălin Vasile i s-a desfăcut disciplinar contractul individual de muncă, iar DS Argeș a formulat plângeri penale împotriva acestuia. Demn de menționat e că, în prezent, respectivul pădurar a contestat decizia și cere reintegrarea în funcție, cu plata drepturilor salariale aferente, procesul fiind în curs pe rolul Tribunalului Specializat Argeș. Și, dacă ne uităm pe istoricul instanțelor de judecată, nu ar fi primul angajat al Direcției Silvice Argeș care ar câștiga procesul, cu despăgubirile aferente plătite de către… stat. Deci, cine va suporta paguba și – până la urmă, chiar așa! – unde sunt Radarul Pădurilor, Garda Forestieră și cum nu vede nimeni cum dispar copacii, chiar cu pază, chipurile, asigurată?! (Foto descriptiv)
Citește și Valea Mare-Ştefăneşti, biserica ce deţine crucea care marchează locul unde a fost înmormântat Liviu Rebreanu
Citește și Defrișările ilegale nu sunt oprite! Petiție pentru un SUMAL 2.0 funcțional, eficient și corect
Citește și Defrişări record pentru ultimul deceniu
Citește și Pentru că se poate! Defrişări în scop imobiliar pe alţi 1000 de metri pătraţi în Pădurea Trivale
” Și, dacă ne uităm pe istoricul instanțelor de judecată, nu ar fi primul angajat al Direcției Silvice Argeș care ar câștiga procesul, cu despăgubirile aferente plătite de către… stat „.
Si ete-asa, la greu, castiga si ciordasul si avocatul … s.a.m.d. !
– Sa ne mai miram/de-a prostelea , cum le pierdem si pe miliardele destinate … programului de redresare si rezilienta pe care portughezii-l inghitira din prima/pe nemestecate, in timp ce holearcele „ca sa” se dea mari, nu acceptara „pomana” ?! Chiar proaste nu fura holearcele, pen’ca la final … tre’sa dea socota, pe afara nu prin tara ; ca de-ar fi numai prin tara nicio treaba n-ar avea !