Web Analytics
scris vineri, 19.04.2024

Ilarie Isac, părintele Simfoniei Lalelelor, a dat startul festivalului de la Pitești

Evenimentul emblematic al Piteștiului, Simfonia Lalelelor, a ajuns la a 47-a ediție. Inginer doctor horticol Ilarie Isac, părintele Simfoniei Lalelelor, președintele Societății Naționale a Pomicultorilor din România și cetățeanul de onoare al Piteștiului, a dat startul tradiționalului festival floricol, vineri, la Filarmonica Pitești, fiind invitat de primarul Cristian Gentea să ia cuvântul la festivitatea de deschidere.

Ilarie Isac, părintele Simfoniei Lalelelor, a dat startul festivalului de la Pitești

„Sunt fericit că, în afară de bucuria pe care o aduce primăvară de primăvară în viața localnicilor, Simfonia a reușit să înscrie Piteștiul pe meridianele lumii, ca oraș în care se creează și se dezvoltă frumosul, cu multiple avantaje economice”, a spus Ilarie Isac. La festivitatea oficială au venit ambasadori și delegații ale țărilor și orașelor înfrățite, reprezentanți ai administrației locale și județene, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului sportiv.

Primarul Cristian Gentea a spus că în acest an au fost plantați în tot orașul 460.000 bulbi de lalea, 90 de soiuri, dintre aceștia 200.000 sunt plantați în parcul Lunca Argeșului, cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România.

Reamintim că, în anul 2021, în Olanda a fost creat un soi unic de lalea numit Tulipa Pitești. Este primul soi de lalea care poartă numele unui oraș european. În acest an au fost plantate 30.000 de lalele „Tulipa Pitești” în tot orașul. Din 2021, în ultima zi a festivalului, vizitatorii din Lunca Argeșului primesc bulbi de lalea pentru a fi plantați.

În acest an, în premieră pentru Pitești, în perioada Simfoniei a fost lansat biletul unic sub formă de cod QR, printr-un parteneriat încheiat cu o agenție de turism și instituții de cultură, prin intermediul căruia se oferă turiștilor acces la o serie de muzee din Pitești și din zona metropolitană. Tot o noutate, a revenit și simpozionul cercetătorilor din domeniul horticol. Detalii, aici: Simfonia Lalelelor. Simpozion la Institutul de Cercetare de la Mărăcineni.

După festivitatea de la Filarmonică, invitații au urmărit parada școlilor și liceelor din Pitești și au făcut tur al Parcului Lunca Argeșului. Detalii, aici: Foto. Copiii și tinerii Piteștiului, la Parada florilor

Simfonia Lalelelor, organizată prima oară în 1978, este cea mai importantă și cea mai cunoscută manifestare dendro-floricolă a Piteștiului.

Citește și De Simfonia Lalelelor, Iana Novac şi Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar la Filarmonica Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...