Parcul Industrial Câmpulung, blocat de scandalul cianurilor

de | 17.10.2013 16:26 | Actualitate

„Cianurile” de pe fosta platformă ARO Câmpulung deversate în sfera politică, dar şi în întreaga mass media locală şi judeţeană par să atace imaginea Câmpulungului mai mult decât sănătatea populaţiei. Deşeurile stocate de firma ieşeană Global Eco Center au transformat într-o ţintă firma lui Nicolae Raţiu, Landmark Management, aceasta fiind „şantajată” de politicieni să-şi alunge chiriaşul moldovean de pe moşie. Săptămânile trecute, o posibilă redezvoltare economico – industrială a zonei a fost blocată de votul negativ al aleşilor privind acordarea unui aviz de principiu pentru obţinerea de către Landmark Management a titlului de „Parc Industrial”, un brand pe care Raţiu l-a folosit de ani buni pe bannere şi pe afişe.  
Subiectul a cauzat discuţii aprinse între reprezentanţii executivului din Primăria Câmpulung, respectiv primarul Călin Andrei, şi unii consilieri locali, exemplu Nicolae Dumitrescu, dar şi multe comentarii în culisele partidelor. Deja „Câmpulung Industrial Park” este văzut de mult aşteptaţii investitori precum „locul infestat de cianuri”, fapt ce a dus la scăderea drastică a şanselor firmei Landmark să-şi mai găsească potenţiali colaboratori la Câmpulung, fiind destul de greu de crezut că Raţiu va mai reveni foarte curând cu o nouă solicitare către Consiliul Local Câmpulung.  

Viceprimarul Liviu Țâroiu: ”Dacă se consolidează Mioveniul și Piteștiul, va fi mai greu pentru noi să avem parc industrial”

Am solicitat de la preşedintele executiv al PSD Câmpulung Liviu Ţâroiu, care e și viceprimar al municipiului, un punct de vedere privind cele întâmplate în şedinţa Consiliului Local (în care cererea lui  Raţiu a fost refuzată), în condiţiile în care reprezentanţii social – democraţilor s-au numărat printre cei care nu au votat favorabil pentru Landmark. „Eu am cerut consilierilor mei să voteze proiectul lui Landmark și să dea un aviz de principiu pentru un parc industrial, dar fără a le da și facilităţile până ce nu se debarasează de depozitul de deşeuri. Nu au fost de acord şi de aceea nu s-a votat. De fapt, nouă ne trebuie un parc industrial. Chiar ar trebui să demarăm cât mai repede, pentru că se consolidează Mioveniul, Piteştiul şi Curtea de Argeş, şi va fi mai dificil pentru noi să mai avem un parc industrial. Pe noi ne interesează problema parcului industrial, pentru că ne trebuie locuri de muncă, mai ales că avem probleme la acest capitol în condiţiile în care nici cei de la cablaje nu mai angajează şi nici altceva nu a mai apărut”, ne-a declarat Liviu Ţâroiu.       
Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii