Web Analytics

Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul jandarmilor care au ridicat 10 protestatari la Topoloveni

de | 20.05.2019 18:01 | Actualitate

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat în cazul jandarmilor care i-au ridicat vineri 17 mai pe cei 10 protestatari anti-Dragnea din Topoloveni. Deocamdată procurorii fac cercetări în rem, adică sunt cercetate fapte şi nu persoane, pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă şi lipsire de libertate.

10 persoane care protestau împotriva liderului PSD au fost ridicate, vineri, de jandarmi şi conduşi la dubă.

Oamenii legii au spus că protestatarii au deranjat un eveniment privat şi că au fost duşi la secţia de politie pentru a fi identificaţi.

Jandarmii i-au săltat pe manifestanți, deși erau pașnici. Aceștia au fost băgați în dube și duși la poliție.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că este revoltător ca în anul 2019 oameni care sunt nemulţumiţi de un politician să fie luaţi de jandarmi, referindu-se la ceea ce s-a întâmplat vineri la Topoloveni.

Colonelul Gheorghe Lupescu, inspector-şef al Jandarmeriei Argeş, spune legat de autosesizarea Parchetului Militar: „Nu am primit nimic oficial în acest sens. Dacă ni se va solicita, vom pune la dispoziţie toate datele şi documentele pe care le avem. Vreau să precizez că jandarmii argeşeni au procedat corect, respectând şi aplicând legea în vigoare, fiind vorba despre un protest organizat de câteva persoane, dar neautorizat”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii