Web Analytics

Parc de agrement pe fonduri UE la Topoloveni. Primarul Boţârcă a semnat contractul

de | 13.09.2017 20:44 | Politica si Administratie

19 01Săptămâna trecută, pe 7 septembrie, la Topoloveni a fost semnat primul proiect cu fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, pentru îmbunătățirea mediului urban. Contractul de finanțare a fost semnat de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, și de primarul orașului Topoloveni, Gheorghe Boțârcă, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Proiectul, denumit „Înființare parc nou în orașul Topoloveni”, este finanţat din Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.2 „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

Parcul va avea sistem de supraveghere și Wi-fi

19 02Proiectul prevede reconversia și refuncționalizarea terenului degradat și neproductiv, pe care va fi înființat un parc de agrement și recreere, în suprafață de peste 24 de mii de metri pătrați. Astfel, vor fi amenajate alei de promenadă, o zonă de belvedere și picnic, un loc de joacă pentru copii, grupuri sanitare, precum și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, foișoare de lemn, cișmele cu apă potabilă etc.). Totodată, în cadrul proiectului se va realiza o instalație de iluminat public, folosindu-se stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED și panouri fotovoltaice și vor fi montate sisteme de supraveghere video și Wi-fi. Înființarea acestui parc urmărește stimularea petrecerii timpului liber în spații special amenajate pentru agrement și recreere în aer liber și promovarea mișcării în rândul locuitorilor orașului Topoloveni.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 milioane de lei, din care valoarea totală nerambursabilă depășește 3,5 milioane de lei, reprezentând fonduri de la Uniunea Europeană și din bugetul de stat. Contractul de finanțare are o durată de implementare de 22 de luni de la momentul semnării.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii