Web Analytics
scris duminică, 28.04.2024

Papa Francisc a vizitat o închisoare pentru femei din Veneţia şi a pledat pentru mai multă demnitate

„Să nu lăsăm deoparte demnitatea”: Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a început duminică o vizită la Veneţia, deplasându-se la o închisoare pentru femei, unde a cerut sistemului penitenciar să „creeze condiţiile pentru o reintegrare sănătoasă” a persoanelor încarcerate, informează AFP.

Papa Francisc a vizitat o închisoare pentru femei din Veneţia şi a pledat pentru mai multă demnitate

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Aceasta este prima deplasare efectuată de suveranul pontif în afara Romei în ultimele şapte luni din cauza stării sale de sănătate, la câteva săptămâni după un episod de oboseală accentuată care a stârnit îngrijorare în perioada Paştelui catolic.

Sosit cu elicopterul la ora locală 08:00 (06:00 GMT) direct în curtea închisorii de pe insula Giudecca, în care a fost amenajat pavilionul Vaticanului la cea de-a 60-a ediţie a Bienalei de Artă Contemporană de la Veneţia, papa Francisc i-a salutat îndelung, unul câte unul, pe voluntari, pe membrii personalului administrativ şi pe cele aproximativ 80 de deţinute.

În această fostă mănăstire ce găzduieşte femei care execută pedepse lungi, episcopul Romei, deosebit de sensibil faţă de chestiunea persoanelor marginalizate şi a universului carceral, a lansat un apel pentru un sistem penitenciar care să ofere deţinuţilor „instrumente şi spaţii de creştere umană, spirituală, culturală şi profesională”.

„Închisoarea este o realitate dură şi probleme precum suprapopularea, absenţa instalaţiilor şi a resurselor, incidentele violente generează atât de multe suferinţe. Însă ea poate deveni şi un loc de renaştere (…), unde demnitatea femeilor şi a bărbaţilor nu este pusă în izolare”, a declarat liderul de la Vatican.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *