Web Analytics

Pagube de 660 mii lei într-o comună din Argeș, în 2022

de | 2.02.2023 15:05 | Actualitate, Home

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și-a prezentat, astăzi, într-o conferință la Prefectură, activitatea din anul 2022.

44 comisii mixte s-au format în 2022 urmare a efectelor fenomenelor meteorologice. Specialiştii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă s-au deplasat în teren pentru constatarea efectelor calamităţilor produse în localităţile judeţului.

„Se observă o creştere a pagubelor efectelor fenomenelor meteorologice produse în anul 2022 și anume 7625,550 mii lei, față de 4722 mii lei în anul 2021. Cea mai mare valoare a pagubelor efectelor fenomenelor meteorologice propuse pentru aprobare prin hotărâre de guvern în anul 2022 a fost în comuna Cepari de 660 mii lei. Cele mai multe comisii mixte de evaluare a pagubelor efectelor fenomenelor meteorologice au fost în luna mai – 11, a anului care a trecut”, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

S-au format: „1 comisie în luna ianuarie (oraș Ștefănești); 1 comisie în luna februarie (municipiul Curtea de Argeș); 11 comisii în luna mai ( Municipiul Pitești, comuna Uda, comuna Rucăr, comuna Bălilești, comuna Mălureni, comuna Cetățeni, comuna Mihăești, comuna Dragoslavele, comuna Valea Mare Pravăț, comuna Valea Iașului, comuna Hârtiești); 10 comisii în luna iunie (comuna Călinești, comuna Moșoaia,comuna Brăduleț, comuna Băiculești, comuna Cetățeni, comuna Bughea de Sus, comuna Boteni, comuna Poienarii de Muscel, comuna Mihăești, comuna Corbi); 6 comisii în luna iulie ( comuna Tigveni, comuna Cepari, municipiul Câmpulung, comuna Corbi, comuna Băiculești, comuna Hârsești); 6 comisii în luna august (comuna Valea Mare Pravăț, comuna Miceşti, comuna Stâlpeni, comuna Ţiţeşti, comuna Corbi, comuna Nucsoara); 7 comisii în luna septembrie ( comuna Mihăeşti, comuna Bălileşti, comuna Musatesti, comuna Pietroşani, comuna Corbeni, comuna Cepari, comuna Domnești); 1 comisie în luna octombrie (A1 – km 88+000 – București-Pitești 27.10.2022); 1 comisie in luna noiembrie (A1 – km 88+000 – București-Pitești 01.11.2022)”.

Citește și Programul „Rabla local” începe în luna martie

Din comisii au făcut parte specialiști din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea, Regia Autonomă de Administrare a Drumurilor Judeţene, Secţia Drumuri Naţionale Piteşti etc.

C.J.S.U Argeș a adoptat 30 de hotărâri în anul 2022. Șase au fost emise pentru limitarea efectelor pandemiei COVID 19. Alte 6 hotărâri s-au referit la măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățamânt, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Argeș în contextul pandemiei de COVID 19. Cinci hotărâri cu privire la obiectivele de infrastructură afectate ca urmare a calamităților naturale și 3 hotărâri privind coordonarea operațională a situațiilor de urgență determinate de afluxul masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul României, ca urmare a conflictului militar din Ucraina. Au mai fost 10 hotărâri pentru alte situații de urgență.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *