Web Analytics

Pacienţii cu cancer, cu diabet şi boli rare vor beneficia de noi medicamente gratuite

de | 3.02.2023 19:42 | Actualitate, Home

Opt medicamente pentru pacienții cu boli rare, cancer și diabet zaharat vor fi introduse pe lista medicamentelor compensate și gratuite, proiectul fiind publicat de Ministerul Sănătății în transparență decizională. Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre de Guvern care permite introducerea pe lista medicamentelor compensate și gratuite a 8 noi molecule, din care două sunt aprobate pentru noi indicații terapeutice. Medicamentele sunt destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat și boli rare.

Citește și: Un elev din Mărăcineni a jignit și amenințat un profesor

„Pentru toate cele 8 medicamente au fost emise decizii de includere condiționată și încheiate contracte cost-volum”, transmite, vineri, Ministerul Sănătății, în cadrul unui comunicat de presă. Moleculele pentru care a fost emisă de către ANMDMR decizie de includere necondiționată în lista medicamentelor compensate și gratuite au fost trimise comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății pentru estimarea consumului. În perioada imediat următoare, aceste medicamente vor fi incluse pe listă printr-o Hotărâre de Guvern ulterioară.

Citește și: Şefii Direcţiei Silvice Argeş au luat prime de aproape 10.000 euro fiecare

În cursul anului 2022, au fost introduse prin trei Hotărâri de Guvern un număr de 76 de molecule noi, ceea ce a reprezentat o creștere importantă față de anul 2021, când au fost introduse 56 de molecule.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *