Web Analytics

Pacienţi revoltaţi pe holurile UPU la Spitalul Judeţean din Piteşti

de | 1.08.2019 13:38 | Actualitate

Mai mulți pacienți au sesizat, marți după-amiază, Jurnalul de Argeș, indignați că au fost „uitați” pe holurile Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Piteşti. Printre ei, şi o bătrânică de 70 de ani, venită după fiul ei, adus, potrivit spuselor femeii, cu ambulanţa, în dimineaţa aceleiaşi zile.

„Am băiatul, Badea Cornel, bolnav grav. E a doua oară aici. L-au adus acum o săptămână în comă, la Terapie Intensivă, iar acum iar i s-a făcut rău. A venit azi-dimineață cu ambulanța, iar eu am venit în urma lui, cu ocazie, separat. De la 11 stă băiatul nemâncat pe aici și amețește, și-i e rău… Și eu sunt bolnavă, merg în cârje, dar de el îmi pare rău. Are trei cheaguri la cap, da’ nu-l bagă nimeni înăuntru. Stăm ca niște animale… E atâte lume aici!, spune Badea Elena (bătrâna din fotografie).
„Eu sunt de la ora zece cu dureri de burtă. Poate nu sunt o prioritate, dar vă dați seama, de 6 ore să nu te bage nimeni în seamă!”, spune Rebeca Negru.
“E o bătaie de joc, pur şi simplu. Eu am venit cu cumnatul meu fiindcă îi este rău. I-au luat o tensiune și l-au lăsat să aștepte. De aproape trei ore stăm aici. În ultima oră nu a intrat nimeni în Urgențe. Au ieșit doar doi pacienţi. Sunt persoane care stau de azi de dimineață și nu le-a băgat nimeni înăuntru. Suntem lăsați ca la terasă”, spune Crina Romcescu.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că există un triaj care stabileşte priorităţile şi că e imposibil ca ritmul consultaţiilor să fie cel indicat de pacienţi.
„Informația nu are cum să fie reală, ritmul de consultații e mult mai mare. La noi se văd cam 250 de pacienți în 24 de ore și o să vedeți, calculând, cam câți pacienți pe oră sunt. Unii ies, alții intră, să nu-și închipuie că toți ies pe unde au intrat. Lucrurile trebuie să funcționeze. Așa, multă lume își exprimă nemulțumirea. Și eu, când am fost de serviciu, m-am trezit cu cineva care a reclamat la presă că așteaptă de 7 ore. Când m-am uitat, era de două ore! Există un triaj. Nu pot să intervin eu pestre triaj”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al SJ Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii