Web Analytics

(P) De Paște, descoperiți covrigul tradițional cu ou din cofetăriile Un băiat și o fată!

de | 18.04.2022 10:17 | Actualitate

Cel mai reprezentativ produs al brandului Un băiat și o fată, și anume Covrigul Muscelean cu ou, este un produs ce are o foarte mare căutare în preajma Sărbătorilor Pascale, cu prelungire până la sărbatoarea Rusaliilor, iar astăzi îl putem găsi în orice moment al anului în cofetăriile Un băiat și o fată din tot județul, fiind considerat un produs autohton în zonă.

Reteța de fabricație este de tip familiar, aceasta transmițându-se în cadrul familiei tradiționale românești, fiecare reușind să-și puna amprenta în originalitatea acestui produs. Însă în prezent poate fi achiziționat și savurat pe tot parcursul anului, disponibil exclusiv în cofetăriile Un băiat și o fată. Forma sa inelară, dată printr-o operațiune manuală, se realizează prin modelare cu podul palmei și răsucirea sa pe mână. Prin procesul de coacere, aceasta capată o suprafață bine rumenită, de culoare brun-mat, cu crăpături de culoare galben, pe secțiune prezentând un miez bine copt. Are un miros și un gust plăcut, însușire dată de folosirea în rețeta a unei cantități mari de ouă, rom și coji de lămâie. Este crocant la exterior, însă cu un miez pufos și un gust inconfundabil.

Citește și: Obiceiuri în Săptămâna Patimilor

Materiile prime folosite în compoziție sunt făină albă de grâu și ouăle, iar ca ingrediente regăsim drojdia, zahărul, sarea, țuica, romul, coajă de lămâie și uleiul. Covrigul muscelean este marca înregistrată la OSIM, atestat ca produs tradițional de către MADRM, fiind expus la multe târguri naționale și internaționale. Este cunoscută și participarea acestuia la festivalul Covrigului cu ou ajuns la a XI-a ediție, eveniment ce se desfășoară la Lerești, județul Argeș, prin intermediul Asociației Alunelul. Datorită participării acestui brand la un număr mare de târguri de profil, acest produs a devenit cunoscut în mai multe regiuni ale țării, ba chiar și în afara granițelor, în târgurile organizate de către Ministerul Agriculturii și de către alte instituții ale statului, creându-i o frumoasă identitate, reprezentativă a zonei Muscelului.

Citește și: UE oferă încă un ajutor umanitar de 50 de milioane de euro pentru victimele și refugiații din Ucraina

Încă din anul 2013, “Covrigul Muscelean” a devenit marcă înregistrată la OSIM. Cu o rețetă ce are la bază o cantitate mare de ouă, de unde îi vine și numele,  fiind frăgezit cu rom și țuică, Covrigul cu ou a devenit preferatul celor mici și a celor mari. Deși rețeta folosită este una străveche, transmisă din generație în generație în cadrul familiei, cu timpul s-a căutat o îmbunătățire a calității produsului, cu ajutorul tehnicienilor și specialiștilor în producția de produse tradiționale.

Arămiu, pufos și foarte aromat, vă invităm să încercați produsul la oricare dintre locațiile noastre, unde totodată puteți plasa comenzi sau puteți descoperi o multitudine de alte produse delicioase, cum ar fi: Cozonacul de casă, Checul de casă, și o multitudine de prăjituri de casă, dezvoltate și produse cu măiestrie de către cofetarii noștri, pentru a satisface chiar și cei mai pretențioși clienți. Pentru evenimentele din viețile dumneavoastră, indiferent că vorbim despre evenimente private sau evenimente ale corporațiilor, venim în sprijinul dumneavoastră cu Candy bar-uri tematice, cu o gamă diversificată de dulciuri, chiar și cu produse tradiționale: Ciocolată de casă, nuci, cornulețe, fursecuri, pișcoturi de șampanie, bomboane fondante, salam de biscuiți, pricomigdale. Pentru a vă scăpa de griji, ne ocupăm inclusiv de recuzita tematică și de montarea candy bar-ului. Mai multe detalii la numărul de telefon: 0728 879 877.

CÂMPULUNG:

Cofetărie – Laborator – Pensiune – Spa Center Str. Lascăr Catargiu, nr. 28 – 30 – 0728 879 877 0372 902 950

Cofetărie – Trattoria (Centru) Str. Negru Vodă, nr. 170A, bl. A12 – 0729 158 545Cofetărie – Trattoria (Bulevard) Str. I.D. Berechet, nr. 1 – 0348 732 983Cofetărie (în incinta hypermarket Kaufland) Str. Frații Golești, nr. 22 – 0248 511 491

MIOVENI

Cofetărie – Laborator – Trattoria Bulevardul Dacia, nr. 4, bl. P8 – 0729 158 544

PITEȘTI

Cofetărie Str. Victoriei, nr. 12A – 0726 114 348

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *