Oprescu şi Tecău vor semna un parteneriat cu Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare

de | 24.09.2015 17:16 | Actualitate

Prefectul Mihai Oprescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău vor semna vineri, 25 septembrie a.c, un acord cu Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII), destinat implementării programului experimental franco-român de reinserţie a familiilor de romi care doresc să revină în judeţul Argeş cu un ajutor acordat de OFII. Ajutoarele de reinserţie acordate de autorităţile din Argeş şi de Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare vor fi destinate reintegrării sociale şi economice a membrilor familiilor implicate în program.
Ajutoarele de reinserţie prevăd un acompaniament social cu o durată de maximum 3 luni, o formare sau un ajutor în căutarea unui loc de muncă, un ajutor pentru pregătirea unui proiect microeconomic, o formare în legătură cu proiectul de înfiinţare a unei microintreprinderi, un ajutor financiar pentru demararea proiectului microeconomic şi un ajutor pentru punerea în aplicare şi monitorizarea proiectului timp de un an.
La întâlnirea cu directorul OFII, Hossein Mokry, dar şi cu reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti, vor participa prefectul Mihai Oprescu, preşedintele CJ Florin Tecău, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii deconcentrate din judeţ (Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa de Asigurări de Sănătate, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, DGASPC, Inspectoratul Şcolar, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Camera de Comerţ, Universitatea Piteşti). I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii